Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitski gradonačlnik Baldasar tvrdi da nema vijećnika koji ga nije zamolio da zaposli nekoga, dok Marijana Puljak njegove tvrdnje opovrgava


Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar izjavio je u utorak novinarima kako je izvrgnut molbama svih gradskih vijećnika da posreduje u zapošljavanju, a predsjednica kluba vijećnika Nezavisne liste Marijana Puljak opovrgnula je njegove tvrdnje.

Vezani članci Slika nije dostupna BALDASAR NE VOLI PAMETNO - Ovaj put su nadmašili sami sebe Slika nije dostupna Baldasar: Nije istina da Spaladium arenu otvaramo samo zbog Severine

'Nema vijećnika koji me nije zamolio da zaposlim nekoga, nema nikoga tko dolazi tamo (u Banovinu), osim vas iz medija, tko me nije molio za neku vrstu zapošljavanja ili pomoći kod zapošljavanja', rekao je novinarima Baldasar u Gradskoj luci na vježbi o postavljenoj eksplozivnoj napravi u brodu.

Intervenirao nekoliko puta

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi s ulogom u zapošljavanju ljudi u Splitu Baldasar je rekao kako je 'samo nekoliko puta' intervenirao pri zapošljavanju 'iz ljudskih razloga, jer se radilo o teškim obiteljskim prilikama i o teškim ljudskim sudbinama'.

Na takvu Baldasarovu izjavu Nazavisna lista Marijane Puljak reagirala je priopćenjem u kojem se navodi da četvero vijećnika te liste, koja se zove 'Za pametne ljude i pametni grad', nije nikada tražilo nikakvu uslugu od gradonačelnika Baldasara, niti im je to palo na pamet.

'Vrijeđa nas gradonačelnikova neistina'

'Vrijeđa nas neistina izrečena od gradonačelnika', navodi se u priopćenju koje je potpisala Puljak i dodaje kako zato od njega traže javnu ispriku te zaštitu predsjednika Gradskog vijeća Borisa Ćurkovića.

'Nama je već jasno kako je način rada gradonačelnika sveden na sitne i krupne političke trgovine, stranačka i prijateljska uhljebljivanja, ali želimo jasno reći kako se mi ne ponašamo niti razmišljamo na takav način, poručila je Puljak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju