Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazi na operaciju?

Ivicu Krnjaka policija odvela iz osječke bolnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugooptuženog u slučaju 'selotejp' Ivicu Krnjaka policija je odvela iz osječke Kliničke bolnice i on je na putu za zatvorsku bolnicu u Zagrebu, gdje će se utvrditi je li nužan operativni zahvat kojem je trebao biti podvrgnut, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu i od njegovog branitelja Domagoja Rešetara.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda jučer je Krnjaku odredilo pritvor na prijedlog sudskog vijeća pod predsjedanjem suca Željka Horvatovića, koji već godinu i pol vodi suđenje za ratne zločine u Osijeku 1991. protiv Krnjaka, Branimira Glavaša i još četvero optuženika. Sud je ocijenio da je Krnjak zlouporabio svoje zdravstveno stanje kako bi odugovlačio sudski postupak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MIP: Jurjeviću, Glavašu i Pančiću nije skinut zastupnički imunitet Slika nije dostupna Iako u pritvoru, Glavaš će biti nositelj liste HDSSB-a

'U tijeku je privođenje optuženika koji će biti smješten u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu, gdje će ga sutra ujutro ponovno pregledati i objektivno utvrditi njegovo zdravstveno stanje', kazao je sudac Horvatović. Dodao je da će nakon pregleda liječnik vještak dati svoje mišljenje je li nužan operativni zahvat kojem je Krnjak trebao biti podvrgnut u osječkoj bolnici.

Njegovo branitelj Domagoj Rešetar tvrdi, naime, da je Krnjaku utvrđeno 90-postotno začepljenje glavne krvne žile, zbog čega mu prijeti moždani udar. Rešetar je potvrdio da su policajci prijepodne došli u osječku bolnicu i odveli ga s pretraga na kojima je bio zbog planiranog zahvata.

'Riječ je o kršenju Krnjakovih ljudskih prava i kršenju ustavnog prava na zdravstvenu zaštitu', ustvrdio je Rešetar. Zbog toga će, kaže, poduzeti određene pravne korake o kojima za sada ne želi javno govoriti. Krnjak, inače, ima pravo žalbe na odluku o pritvoru, a o njoj odlučuje Vrhovni sud.

Zbog njegovog nedolaska na sud suđenje u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' u nekoliko je navrata bilo prekinuto. Taj se postupak približio završetku i ovoga su tjedna branitelji optuženih trebali iznositi završne riječi, nakon što su to prošlog tjedna učinili tužitelji. Sudac Horvatović je nastavak zakazao za sutra kada bi se, kako je rekao, konačno trebalo znati je li Krnjak sposoban za završetak suđenja ili je zaista nužan operativni zahvat.

Ivica Krnjak je bivši zapovjednik Samostalne uskočke satnije kojega se, zajedno s Glavašem, tereti da je ostalim optuženim pripadnicima te postrojbe naredio da nezakonito uhite, zlostavljaju i ubiju osmero srpskih civila na obali Drave 1991.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene