Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivica Todorić nakon dva dana stanke ponovno se oglasio na svom blogu.


U najnovijoj objavi Todorić je opet "opleo" po potpredsjednici Vlade Martini Dalić i povjereniku Anti Ramljaku te poručio kako "Vlada i institucije pravne države ne čine ništa kako bi se spriječio očiti kriminal i nedopustiva pogodovanja pojedincima i interesnim grupama".

Vezani članci Ivica Todorić (Foto: YouTube screenshot) Ivica Todorić komentirao ulazak arapskog investitora u Fortenovu: "Ispravak netočnog navoda!" Ivica Todorić Afera Mjenice: Tužiteljstvo opet optužilo Todorića i još 22 osobe

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Još prije tri mjeseca vrlo sam precizno, kroz četrnaest točaka, upozorio na slijed radnji kojima Ramljak i ministrica Dalić vrlo ciljano obezvrjeđuju Agrokor kako bi ga, u konačnici, u bescjenje predali svojim unaprijed odabranim igračima. Sve se odvija točno prema zločinačkom scenariju na koji sam jasno upozorio (14 koraka pljačke). Nažalost, institucije pravne države, ali i Vlada, ne čine ništa kako bi se spriječio očiti kriminal i nedopustiva pogodovanja pojedincima i interesnim grupama. Iako su financijski izvještaji Agrokora za 2015. i 2016. godinu sastavljeni na temelju pretpostavke o neograničenom poslovanju, ustvari su kreirani tako da kroz otpise, umanjenja vrijednosti imovine i negative pretpostavke odgovaraju likvidacijskoj bilanci. Sagledavajući mišljenje revizora, vidljivo je da je PWC odbio potvrditi Ramljakov gubitak od 18 milijardi kuna, a ta činjenica najbolje govori o tome da cijelo financijsko izvješće izvanredne uprave uopće ne odgovara stvarnome stanju. Te izmišljene brojke, koje su obični falsifikat, Ramljak sada, kao što sam i predvidio, koristi kako bi prisilio vjerovnike na za njih katastrofalnu nagodbu u kojoj bi se morali odreći najvećeg dijela svojih potraživanja.

Ramljak pritom u potpunosti, vrlo svjesno, zanemaruje ogromnu vrijednost koja leži u kontinuiranom poslovanju Agrokora. Potpuno je jasno da Ramljak ima kreirane skrivene rezerve koje će aktivirati kada Agrokor vlasnički prevede u ruke svojih igrača, i tako, otetim tuđim novcem, predstavi uspješno poslovanje. Cijela je ova zločinačka operacija posložena s ciljem da novac odnesu strvinarski fondovi i to u oaze daleko od Hrvatske. Štete za hrvatsko gospodarstvo već sada su katastrofalne i nepopravljive, a odgovornost za rastakanje Agrokorovih vrijednosti leži isključivo na Vladi koja ne čini ništa u zaustavljanju sada već zastrašujućeg kriminala u kojem, očito, vrlo aktivno i sudjeluje", napisao je Todorić.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju