Nakon što je Zagrebački županijski sud danas odobrio njegovo puštanje na slobodu, Ivica Todorić u poslijepodnevnim je satima napustio zatvor u Remetincu.

Galerija


Pred remetinečkim zatvorom dočekala ga je supruga Vesna s kojom se u automobilu uputio u Kulmerove dvore. 

Vezani članci Užasna ispovijest iz remetinečkog zatvora (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Ispovijest o užasu u remetinečkom zatvoru, danima silovan u ćeliji: ''Udarao me šakama u glavu, ništa mi nije govorio'' Ivica Todorić (Foto: Dnevnik.hr/PIXSELL) Todorićev odvjetnik o jamstvu od 7,5 milijuna kuna: ''Nema taj novac, računali smo na nekretnine''

Pred Remetincem je uspio izbjeći brojne novinarske ekipe, a na pitanje reporterke Nove TV Josipe Krajinović kako mu je bilo u Remetincu tek je kratko odgovorio "Gdje mislite, u Londonu?"

Po dolasku u Kulmerove dvore Todorić se ipak kratko obratio medijima.  Na pitanje tko je sve prikupio novac za njegovu jamčevinu, Todorić je odgovorio: "Vjerujte da ne znam, znam samo da je moj bratić uplatio".

Nije propustio kritizirati bivšu potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, a na pitanje što će sada raditi na slobodi poručio je: "Ima u Hrvatskoj posla..."

"Pogledajte samo tko je sjedio u prvim redovima na promociji njezine knjige. Sramota! Pa vidite gdje smo. Ne da smo na dnu, nego još i rapidno idemo dolje. Ja sam tu da dignem Hrvatsku gore, laku noć", poručio je Todorić. 

Podsjetimo, bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u utorak je položio jamčevinu od 7,5 milijuna kuna nakon čega mu je ukinut istražni zatvor. 

Njegovi odvjetnici novinarima su kazali kako su novac za jamčevinu uplatili prijatelji, a glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić je pojasnio uvjete pod kojima Todorić izlazi na slobodu.

"Morao dati obećanje da se neće kriti, da će se odazivati na sudske pozive te je upozoren da ako prekrši mjere opreza, jamstvo će pripasti državi, a protiv njega može biti određen istražni zatvor. Određene su mu i mjere zabrane napuštanja boravišta. Ne smije napuštati područje Zagreba bez odobrenja suda, a preuzeta je i njegova putovnica koja će biti pohranjena na sudu. Ne postoji mjera opreza obaveze javljanja nadženoj policijskoj postaji", kazao je Devčić.