Obavijesti Video Pretražite Navigacija
konstituirajuća sjednica

Puljak prepušta mjesto u Saboru dubrovačkoj odvjetnici

Splitski gradonačelnik, Ivica Puljak
Splitski gradonačelnik, Ivica Puljak Foto: Tom Dubravec/Cropix
Ivica Puljak prepustio je svoje mjesto u Saboru dubrovačkoj odvjetnici Viktoriji Knežević.

Splitski gradonačelnik i predsjednik stranke Centar Ivica Puljak svoj će saborski mandat staviti u mirovanje te će umjesto njega u Sabor ući dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević.

Knežević je također članica stranke Centar i u desetoj izbornoj jedinici nalazila se na sedmom mjestu. Na izborima je osvojila 1272 preferencijalna glasa.

Pročitajte i ovo Krešendo - Kosta Bovan, Ante Šalinović i Hrvoje Krešić Podcast Hrvoja Krešića Zašto Hrvati glasaju tako kako glasaju i tko izlazi na izbore? "To je jedan od mitova hrvatske politike"

Konstituirajuća sjednica novog saziva Hrvatskoga sabora održat će se u četvrtak 16. svibnja 2024. godine u 11 sati.

Puljak koji je nakon pada na izletu u ponedjeljak završio u bolnici, ostat će na mjestu gradonačelnika Splita te se u narednom razdoblju fokusirati na modernizaciju grada. 

"U Splitu smo pokrenuli najveći investicijski ciklus u povijesti i cijeli grad je trenutačno jedno veliko gradilište. Od rekonstrukcije Žnjana koji bi trebao biti dovršen do sljedećeg ljeta, izgradnje Tehnološkog parka, IT sustava, do vrtića, garaža, kulturnih centara, parkova i uređenja ulica, napravili smo potpuni preporod u gradu", rekao je Puljak te nadodao da želi ispuniti obećanje koje je dano građanima. 

Također je napomenuo da je siguran da će Viktorija Knežević u Saboru predano raditi na ciljevima za koje se Centar zalaže i nastaviti borbu za Hrvatsku u kojoj će svi građani imaju ista prava. 

Pročitajte i ovo Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Opasan nasrtaj DP-a Odvratne i gnjusne prijetnje protiv novinara Novosti: Sve prijavljeno je MUP-u

Knežević je izjavila da će se, kao saborska zastupnica, prvenstveno fokusirati na borbu za bolju i pravedniju državu. 

"I kada imaju neka prava, naši ih građani teško ostvaruju. To se mora promijeniti", rekla je Knežević.

Nadodala je da će se zalagati i za glasove građana Dubrovnika, koje dosad nisu predstavljali zastupnici kojima je bilo stalo do grada.

"Dosad smo, nažalost, imali zastupnike koji su o mnogim važnim temama uglavnom samo kimali glavom i poslušno glasali po zna se čijoj direktivi", rekla je Knežević.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene