Ivica Puljak (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)
Ivica Puljak (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nositelj liste Pametno i Unija Kvarnera Ivica Puljak na izborima za Europski parlament subotu je u Zagrebu rekao kako će se konkretnim mjerama boriti protiv populizma, a za dugoročnu dobrobit građana.


"Vodeće stranke, poput HDZ-a, vode se populističkim lažima i izbjegavaju odgovornost za loše stanje u državi. Stranka Pametno je uvijek spremna reći istinu te se konkretnim mjerama boriti protiv populizma za dugoročnu dobrobit građana", izjavio je Puljak te ocijenio da je Europa izvanredno mjesto za život i da Hrvatska u njoj ima svoje mjesto.

Vezani članci Ivica Puljak Puljak: "Želimo društvo u kojem ćemo prestati s najjeftinijim podjelama. Odgovornost dobrih ljudi je da se ujedine" Slika nije dostupna Stranka Pametno: ''Otvaranje crkvi prije škola i zabrana rada nedjeljom početak su predizborne kampanje''

No, dodao je, po zadnjim istraživanjima, Hrvatska ima najneučinkovitiju javnu upravu.

"Vrijeme je da stvari nazovemo pravim imenom i da si priznamo da ovako dalje ne ide. Dosta je jeftine demagogije za skupljanje političkih poena i daljnje degradacije društva.”, rekao je Puljak.

Kandidat liste Franko Baković rekao je da kao mlada osoba shvaća strah koji donose buduća i nesigurna vremena. Ali, dodao je, ako želimo da Hrvatska prosperira, moramo biti spremni prihvatiti istinu i shvatiti brojke koje opterećuju sustav.

"Svi građani, a pogotovo mladi, moraju odbaciti populističke manipulacije i zaokrenuti Hrvatsku u zemlju znanja, rada i poštenja", proučio je Baković te istaknuo da će izbor građana i odluke aktualne vlasti direktno utjecati na kvalitetu života njegovih generacija.

Kandidati su istaknuli da će izbori za Europski parlament odlučivati hoće li Europska unija kao zajednica zemalja nastaviti progresivnim putem ili će taj put populisti koji raspiruju strahove i mržnje odvesti EU u regresiju. Na druženju s građanima poručili su da se stranka Pametno zalaže za slobodnu, otvorenu i naprednu Europu. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju