Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5. dan štrajka

Ljutiti Babić: Pa jel' ovo Sjeverna Koreja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik liječničkog sindikata Ivica Babić je zbog, kako kaže, brutalnih pritisaka na štrajkaše u virovitičkoj bolnici gdje je zaposlen, zatražio ostavku sanacijske upraviteljice.

Ivica Babić napominje da je štrajk zajamčen zakonom, te da ne živimo u Sjevernoj Koreji već u članici Europske unije. 'Pa pobogu, jel' ovo Sjeverna Koreja ili Hrvatska koja je članica EU?! Pravo na štrajk je zajamčeno zakonom, Ustavom, konvencijama koje su iznad Ustava, europskim zakonodavstvom. I temeljna pretpostavka za nastavak bilo kakvoga dijaloga s ciljem da se riješi štrajk, a mi to želimo, ravnateljica u Virovitici mora odstupiti', poručio je Babić, javlja Media Servis.

Pročitajte i ovo Liječnici i štrajk - 4 Nezadovoljni uvjetima Liječnici se pripremaju za štrajk: "Već četiri godine očekujemo od Vlade da prepozna ozbiljnost problema u sustavu" Ilustracija Novi problemi za građane Liječnici počeli pripreme za štrajk: "Beroš namjerno miješa kruške i jabuke''

>> Ostojić: Prijavio sam dvoje anesteziologa jer su odbili operirati 5-godišnje blizance

Babić napominje kako je ministra zdravlja Rajka Ostojića u subotu izvijestio o smjeni svih šefova odjela te usporedio čistku s 'Bartolomejskom noći', krvavim obračunom francuskih katolika s protestantima krajem 16.stoljeća po direktivi tadašnjeg kralja Karla IX.

'Ministar je obećao istragu svih pritisaka te poziv sindikatima kada stignu rezultati. Evo, mi očekujemo poziv. Što se mene tiče, ja sam spreman i danas u neko razumno vrijeme odazvati se pozivu i nastaviti dalje, ali ovo se mora riješiti', rekao je Babić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene