Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šibenski županijski sudac Branko Ivić izjavio je kako tijela trojice vatrogasaca poginulih u kornatskoj tragediji 30. kolovoza nisu bila prevezena, a onda ujutro vraćena na otok Kornat.


"Dosadašnje informacije koje su o tomu kružile u javnosti po svemu sudeći nisu točne", rekao je Ivić nakon što je danas u nastavku istrage o kornatskoj tragediji saslušao i četvoricu operativaca Vatrogasnog operativnog središta u Divuljama.

Vezani članci Obilježena 13. obljetnica od vatrogasne tragedije na Kornatima Skriva li se prava istina o uzrocima tragedije? Obilježena 13. godišnjica stradanja vatrogasaca na Kornatima Šibenik: Obilježavanje 13. obljetnice stradavanja vatrogasaca - 4 Trinaest godina od Kornatske tragedije: Rutinsko gašenje požara odnijelo živote 12 vatrogasaca

Oni su u Divulje stigli iz Zagreba kao ispomoć kolegama u tijeku sezone.

Kad se dogodila tragedija na Kornatu, u Vatrogasnom operativnom središtu bilježili su sve dojave o nesreći, kazao je Ivić te dodao da su obavijest o prevoženju tijela trojice poginulih vatrogasaca dobili od jednog člana Gorske službe spašavanja iz Zadra.

Stoga je Ivić za sutra najavio njegovo saslušanje u Zadru, gdje će biti ispitan i operativac iz Kontrole leta u Zračnoj luci u Zemuniku te operativac Vatrogasnog operativnog centra u Zadru.

Osim u Zadru, Ivić će u srijedu saslušati i nekolicinu svjedoka u Splitu, zatim u Šibeniku, a u utorak, 13. studenog, ispitivanjem još osmero svjedoka u Zadru po svemu sudeći će završiti saslušanje svih svjedoka o kornatskoj tragediji.

Premda je Ivić potvrdio da je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo i neke nove svjedoke, kazao je kako oni sada vjerojatno neće biti ispitani, nego će se na Kornatu rekonstruirati i vještačiti okolnosti i događaji koji su uzrokovali tragediju.