Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ivić: Trojica poginulih vatrogasaca nisu bila prevezena s Kornata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenski županijski sudac Branko Ivić izjavio je kako tijela trojice vatrogasaca poginulih u kornatskoj tragediji 30. kolovoza nisu bila prevezena, a onda ujutro vraćena na otok Kornat.

"Dosadašnje informacije koje su o tomu kružile u javnosti po svemu sudeći nisu točne", rekao je Ivić nakon što je danas u nastavku istrage o kornatskoj tragediji saslušao i četvoricu operativaca Vatrogasnog operativnog središta u Divuljama.

Pročitajte i ovo Sudar glisera i jedrilice - 5 područje Kornata FOTO Jedrilica i gliser sudarili se kod Kornata: Među putnicima i djeca, skiperica u bolnici Slika nije dostupna 15. godišnjica VELIKA FOTOGALERIJA Održana komemoracija povodom kornatske tragedije: "Nikada nećemo zaboraviti naše heroje"

Oni su u Divulje stigli iz Zagreba kao ispomoć kolegama u tijeku sezone.

Kad se dogodila tragedija na Kornatu, u Vatrogasnom operativnom središtu bilježili su sve dojave o nesreći, kazao je Ivić te dodao da su obavijest o prevoženju tijela trojice poginulih vatrogasaca dobili od jednog člana Gorske službe spašavanja iz Zadra.

Stoga je Ivić za sutra najavio njegovo saslušanje u Zadru, gdje će biti ispitan i operativac iz Kontrole leta u Zračnoj luci u Zemuniku te operativac Vatrogasnog operativnog centra u Zadru.

Osim u Zadru, Ivić će u srijedu saslušati i nekolicinu svjedoka u Splitu, zatim u Šibeniku, a u utorak, 13. studenog, ispitivanjem još osmero svjedoka u Zadru po svemu sudeći će završiti saslušanje svih svjedoka o kornatskoj tragediji.

Premda je Ivić potvrdio da je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo i neke nove svjedoke, kazao je kako oni sada vjerojatno neće biti ispitani, nego će se na Kornatu rekonstruirati i vještačiti okolnosti i događaji koji su uzrokovali tragediju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene