Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Senzibiliziranje javnosti

Ivana Nanut i Amar Bukvić protiv govora mržnje na internetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kroz cijelu ovu godinu u Hrvatskoj će se provoditi kampanja - NE govoru mržnje na internetu. Cilj akcije je senzibiliziranje javnosti, posebno djece i mladih o tome koji su rizici vrijeđanja i nasilja u virtualnom svijetu. Ambasadori kampanje su mnoge poznate osobe, među kojima su i lica Nove TV

Gotovo da svijećom treba tražiti mladom čovjeka koji se ne koristi internetom. Čak 90 posto mladih u Hrvatskoj svakodnevno provede u virtualnom svijetu i do tri sata.

Pročitajte i ovo Ilustracija USUSRET IZBORIMA Jesu li političari odgovorni za govor mržnje ispod svojih objava na društvenim mrežama? Ilustracija Govor mržnje Ide u zatvor: "Objavljivao je fotografije i stihove koji veličaju nepostojeću teritorijalnu tvorevinu"

'Kukavice koje vam ne mogu ništa reći u lice, sakriju se negdje u tmini svoga doma i na internetu su jako snažni i jako hrabri i mogu napraviti jako veliku štetu', kaže ministrica Opačić o govoru mržnje na internetu.

Definicija govora mržnje je velika i komplicirana, ali u skraćenom obliku kaže - Govor mržnje

'Ne govoru mržnje na internetu'

'Ponekad će širenje mržnje na internetu završiti možda samo na tome, na onome što je napisano, na kompjutoru. Ali, nekad će možda završiti vrlo tragično, teškim ozljedama, možda čak i ubojstvom', dodaje ministrica Opačić.

A ovoj akciji pridružila su se i lica Nove TV Ivana Nanut i Amar Bukvić. 'Stvarno ima groznih stvari da se čovjek začudi uopće gdje živi i što se uopće događa oko nas', kaže Amar.

'Negativne kritike i mržnje i hejtanje apsolutno ne čitam', dodaje Ivana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene