Ivana Kekin
Ivana Kekin Foto: Marko Prpic/Pixsell

Ivana Kekin, znanstvenica i psihijatrica u Klinici za psihijatriju KBC-a Zagreb te članica stranke od njena osnutka 2016., izabrana je za predsjednicu Nove ljevice.


Iz Nove ljevice u ponedjeljak su priopćili da su na petoj izbornoj Skupštini, održanoj 12. i 13. rujna uz poštivanje svih epidemioloških mjera, izabrali novo vodstvo stranke.

Vezani članci Ivana Kekin Svi pričaju o odabiru obuće Ivane Kekin za Sabor, udobna kombinacija u koju je uskočila po nekima je previše ležerna Marija Selak Raspudić i Ivana Kekin Ivana Kekin o ukidanju mjere roditelj odgojitelj: "Mogli smo izgraditi 27 vrtića". Selak Raspudić: "Ta djeca će izaći na ulicu"

Uz predsjednicu Ivanu Kekin, za potpredsjednicu je izabrana saborska zastupnica Rada Borić koja je od kraja 2019. vodila stranku.

Kekin je poručila da Nova ljevica može biti lijek za hrvatsko društvo, "ako je u što većim dozama".

"Unatoč tome što je trenutni mainstream nakaradna politika koja je okrenuta samo prema sebi, u Hrvatskoj ima mjesta za ljevičarke i ljevičare i ljude koji prepoznaju i cijene artikuliranu lijevu misao", kazala je.

Stranačka skupština izabrala je i članove Izvršnog odbora u čijem su sastavu Gordana Pasanec, Igra Šain Kovačević, Nenad Ljubić, Martina Uzelac, Ivan Slavica, Dimitrije Birač i Karlo Pilko, kao i Nadzornog odbora u kojem sjede Mauro Sirotnjak, Jan Težak i Leila Topić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju