Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je u subotu, komentirajući tužbe koje najavljuje vlasnik Croduxa Ivan Čermak, kako je nalog za akciju Oktan dao jer želi da građani imaju vrhunski proizvod na benzinskim pumpama, a sve ostalo je, poručuje, nalaz akreditiranog laboratorija.


Vlasnik Croduxa Ivan Čermak je najavio tužbe protiv ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka i Zavoda za ispitivanje kvalitete zbog, kako tvrdi, nanošenja štete objavom nalaza da standardima kvalitete ne odgovara gorivo na tri postaje te tvrtke. Također je ustvrdio kako Zavod za ispitivanje kvalitete nema akreditaciju za ispitivanje goriva te najavio da će uzorke spornog dizela dati u inozemstvo na reviziju.

Vlada objavila cijelu listu: Pogledajte rezultate testa kvalitete goriva u Hrvatskoj

Vezani članci Ivan Čermak Umirovljeni general Ivan Čermak odlazi s čela Croduxa Slika nije dostupna Bivši ministar odustao od posla u SAD-u, ima ponudu iz Croduxa

Na novinarski upit za komentar Čermakove tvrdnje kako njegovi sukobi Vrdoljakom traju već dulje vrijeme prozvani je ministar odgovorio: "Nisam primjetio da smo u sukobu i prvi put čujem da je u nečijoj glavi sukob, stvarno nisam imao taj osjećaj".

Vrdoljak je novinarima na konferenciji za novinare HNS-a potvrdio i kako očekuje dalji pad cijena nafte. "Mislim da ima prostora za dalji pad i očekujem još jedan pad, no vidjet ćemo što će matematika reći u utorak", rekao je Vrdoljak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook