Bivši ministar obrane Ante Kotromanović, čini se, definitivno je odustao od posla u SAD-u.


Kako prvi doznaje Dnevnik Nove TV bivši ministar obrane Ante Kotromanović je od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zatražio službeno mišljenje smije li stupiti u radni odnos u trgovačkom društvu 'Crodux derivati dva' umirovljenog generala Ivana Čermaka.

Vezani članci Zabava na poslu Objavile slike s radnog mjesta koje bi ih u normalnim uvjetima možda stajale posla Ivan Čermak Umirovljeni general Ivan Čermak odlazi s čela Croduxa

Ministarstvo obrane bilo je dužno dostaviti dokumente o tome jesu li u Kotromanovićevom mandatu bili u bilo kakvom poslovnom odnosu sa spomenutom tvrtkom. S obzirom da takvog odnosa nije bilo prema onom što su dostavili 20. siječnja 2016. utvrdili su kako nema zapreke da se Kotromanović zaposli u spomenutoj tvrtci.

Ako se zaposli u Croduxu, Kotromanović će imati neka ograničenja -  ne smije biti član uprave, ne smije biti u nadzornom odboru i drugim poslovima u upravljanju.

Ivan Čermak rekao nam je da je Kotromanović jedna od kombinacija, a da će odluku donijeti sam bivši ministar. A ako se zaposli, Čermak bi mu dao neko rukovodeće mjesto.