Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Tražio je izgovor"

Vrdoljak nakon odlaska Posavca iz HNS-a: ''Matija je prestao biti timski igrač''

Ivan Vrdoljak (Foto : Davorin Visnjic/PIXSELL)
Ivan Vrdoljak (Foto : Davorin Visnjic/PIXSELL)
Ivan Vrdoljak komentirao je odlazak Matije Posavca iz HNS-a.

Nakon što je Matija Posavac objavio odluku da nakon 15 godina napušta HNS, to je komentirao predsjednik te stranke Ivan Vrdoljak.

"Matija je europske izbore shvatio kao loš rezultat, prestao je biti timski igrač'', rekao je. Dodaje da se stvorio fiktivni sukob sa strankom te je on dobio osjećaj da "traži izgovor za odlazak''.

Pročitajte i ovo Matija Posavec (Foto: Dnevnik.hr) Bit će nezavisni župan Matija Posavec napušta HNS: "Upozoravao sam da moramo ići drugim smjerom, no za to nije bilo sluha"

''Ja sam predsjednik liberalne stranke, a liberali moraju poticati i različita mišljenja i moj prag tolerancije je velik'', kaže.

Ističe da je zbog ostatka članstva HNS-a i birača prije 20 dana na team buildingu od Matije tražio da jasno kaže odlazi li ili ostaje. ''Danas je donio odluku da odlazi. Njegovi postupci neće nas obeshrabriti u tome da i dalje promoviramo ljude koji će preuzeti vodstvo HNS-a", rekao je Vrdoljak.

Na pitanje o tome kriju li se razlozi odlaska u nezadovoljstvu Posavca zbog koalicije s HDZ-om, Vrdoljak kaže: ''Bilo je puno hrabrije ući u koaliciju s HDZ-om nego iz nje izaći.''

Podsjetimo, međimurski župan i predsjednik županijskog HNS-a Matija Posavec donio je odluku o svojoj daljnjoj političkoj budućnosti i napuštanju Hrvatske narodne stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene