Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak je "iracionalnom tezom" nazvao medijske navode da vladajuća koalicija nastoji ojačati parlamentarnu većinu privlačenjem nekih nezavisnih zastupnika.


"Informacija da osobno ili bilo tko drugi iz vladajuće većine vrbujemo potencijalne zastupnike su obična nagađanja i ne treba na njih trošiti previše vremena," rekao je Vrdoljak. Radi se, dodao je, o iracionalnoj tezi.

Vezani članci Radimir Čačić i HSLS u klubu - 4 Radimir Čačić i Dario Hrebak zajedno u saborskom klubu: "Naša je uloga da Vlada ima 76 ruku" Vrdoljak i Slavonski pokret Vrdoljak: "HNS će na izborima okupiti Slavonski pokret. Ne pripadamo ni SDP-u niti HDZ-u, već zdravom razumu"

Neki mediji pišu da vladajuća koalicija pokušava "podebljati" parlamentarnu većinu te da Ivan Vrdoljak pregovara s nekim SDP-ovcima i navode da se radi o Milanki Opačić i Igoru Dragovanu, te o bivšem SDP-ovcu Mirandu Mrsiću. Opačić i Orepić su odbili odgovarati na pitanja novinara o tim spekulacijama, a Mrsić je demantirao da je bilo kontakata te vrste. Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić je, komentirajući te i još neke medijske spekulacije, za N1 rekao da nema problema s funkcioniranjem vladajuće većine, koja ima 77 zastupnika, te kako će se nastojati kvalitetnim zakonima dobiti i više glasova.

Vrdoljak je na današnjoj konferenciji za novinare u Koprivnici rekao da Vlada, ali i HNS moraju svoje aktivnosti staviti u petu brzinu nakon izvješća Europske komisije, koja je procijenila da se rast hrvatskog gospodarstva nastavlja, iako malo usporava, no da je i dalje sporiji nego u usporedivim zemljama članicama.

"Nužno je ubrzati sve reformske procese koje sami želimo potaknuti, ali i one na koje nas upozorava Europska komisija. Zbog toga smo odlučili obići sve županijske organizacije među kojima je i ova Koprivničko-križevačka," rekao je Vrdoljak dometnuvši da Koprivničko-križevačkoj županiji treba jaki HNS, jer on predstavlja politiku suradnje, pristojnosti i rezultata.

Vrdoljak je danas komentirao i medijske špekulacije o rekonstrukciji Vlade rekavši da nema ambicije preuzeti ni jedan njen resor.

"Nismo konkretizirali razgovore o rekonstrukciji Vlade. Razgovarali smo o nacionalnom planu reformi i izvješću Europske komisije. To su bile dominantne teme koalicijskih sastanaka. Rekonstrukcija Vlade tema je koju na stol ima pravo staviti isključivo premijer," rekao je Vrdoljak. (Hina)