Zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić, suspendiran je na sedam dana te je ostao bez dvije dnevnice nakon govora o siromaštvu u kojem je izveo performans. Kaznu je komentirao na društvenim mrežama.

Galerija


Ivan Vilibor Sinčić, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, dobio je kaznu. Na sjednici 16. rujna, kada je govorio o siromaštvu građana, skinuo je sako te je počeo otkopčavati hlače.

Vezani članci PR Nova šansa za Europske prijestolnice kulture: Europarlamentarci podržavaju produljenje statusa do travnja 2021. Dug je put do jednakosti žena i muškaraca Žene će tek 2104. zarađivati jednako kao muškarci: ''Pred nama je 2050. godina, a ne slika žena iz 1950-ih''

Zbog tog istupa, oduzete su mu dnevnice za dva dana, a suspendiran je na sedam uzastopnih dana, što znači da ne može sudjelovati u radu niti jednog tijela parlamenta.

Sinčić se može žaliti, za što ima dva tjedna. O svemu se oglasio i sam Sinčić, na svom profilu na Facebooku.

"Kada se u Europskom parlamentu suprotstaviš pljački građana i tražiš da im se vrati njihovo, dobiješ sankcije. Spreman sam na sve, idemo do kraja, do uvođenja Univerzalnog temeljnog dohotka", napisao je.