Zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić, suspendiran je na sedam dana te je ostao bez dvije dnevnice nakon govora o siromaštvu u kojem je izveo performans. Kaznu je komentirao na društvenim mrežama.

Galerija


Ivan Vilibor Sinčić, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, dobio je kaznu. Na sjednici 16. rujna, kada je govorio o siromaštvu građana, skinuo je sako te je počeo otkopčavati hlače.

Vezani članci Policija, ilustracija Policija mu oduzela auto: Pijan i bez vozačke ozlijedio ženu, prijeti mu kazna veća od 42 tisuće kuna Ivan Vilibor Sinčić i Andrej Plenković Plenković na udaru u Strasbourgu: Po Hrvatskoj žestoko oplela Šveđanka, premijera nije štedio ni Sinčić

Zbog tog istupa, oduzete su mu dnevnice za dva dana, a suspendiran je na sedam uzastopnih dana, što znači da ne može sudjelovati u radu niti jednog tijela parlamenta.

Sinčić se može žaliti, za što ima dva tjedna. O svemu se oglasio i sam Sinčić, na svom profilu na Facebooku.

"Kada se u Europskom parlamentu suprotstaviš pljački građana i tražiš da im se vrati njihovo, dobiješ sankcije. Spreman sam na sve, idemo do kraja, do uvođenja Univerzalnog temeljnog dohotka", napisao je.