Obavijesti Video Pretražite Navigacija
reakcija zastupnika

Skinuo sako i počeo raskopčavati hlače. EP suspendirao Ivana Vilibora Sinčića: ''Spreman sam na sve, idemo do kraja''

Sinčić suspendiran u Europarlamentu - 4
Sinčić suspendiran u Europarlamentu - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sinčić suspendiran u Europarlamentu - 1 Sinčić suspendiran u Europarlamentu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sinčić suspendiran u Europarlamentu - 4 Sinčić suspendiran u Europarlamentu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Sinčić suspendiran u Europarlamentu - 2 Sinčić suspendiran u Europarlamentu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sinčić suspendiran u Europarlamentu - 3 Galerija 1/4 >>
Zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić, suspendiran je na sedam dana te je ostao bez dvije dnevnice nakon govora o siromaštvu u kojem je izveo performans. Kaznu je komentirao na društvenim mrežama.

Ivan Vilibor Sinčić, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, dobio je kaznu. Na sjednici 16. rujna, kada je govorio o siromaštvu građana, skinuo je sako te je počeo otkopčavati hlače.

Pročitajte i ovo Zastupnici EP-a odlučuju o ključnom paketu o migracijama i azilu Prethodni prijedlozi su propali Europski parlament glasa o paktu koji je podijelio stranke Nina Skočak Skuplja potpise za kandidaturu Poznata tiktokerica želi u Europski parlament: "Na mojoj listi svi su mlađi od 30 godina"

Zbog tog istupa, oduzete su mu dnevnice za dva dana, a suspendiran je na sedam uzastopnih dana, što znači da ne može sudjelovati u radu niti jednog tijela parlamenta.

Sinčić se može žaliti, za što ima dva tjedna. O svemu se oglasio i sam Sinčić, na svom profilu na Facebooku.

"Kada se u Europskom parlamentu suprotstaviš pljački građana i tražiš da im se vrati njihovo, dobiješ sankcije. Spreman sam na sve, idemo do kraja, do uvođenja Univerzalnog temeljnog dohotka", napisao je. 
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene