Na stanje u hrvatskom zdravstvu osvrnuli su se i iz Živog zida.

Galerija


Istaknuli su kako hrvatski zdravstveni sustav svakodnevno zakazuje zbog nedostatka novca, kadra i organizacije, ali i zbog klijentelizma.

Vezani članci Zdravstveni sustav puca po šavovima (Foto: Dnevnik.hr) Zdravstveni sustav puca po šavovima, a sad stiže i nova glavobolja za ministra Bolnica, ilustracija (Foto: Pixsell,Marijan Susenj) Liječnici i sestre ne odustaju od svojih zahtjeva: "Nema kompromisa, dovoljno smo čekali"

Ministra zdravstva Milana Kujundžića drže odgovornim za takvo stanje. Dodaju i kako će se Živi zid priključiti oporbenoj inicijativi za smjenu ministra.

''Ne samo da je Matteo bio žrtva sustava, jer nije bilo opreme, nije bilo defibrilatora, da nije bilo kadra, da nije bilo liječnika nego i brojni drugi hrvatski pacijenti su svaki dan žrtve zdravstvenog sustava'', rekao je Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida.

Najavio je da će se Živi zid pridružiti oporbenoj inicijativi za smjenu ministra Kujundžića. ''Nažalost, zbog političke korupcije ova Vlada opstaje'', zaključio je Sinčić.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr