Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TUŽIO GA HANŽEKOVIĆ

OSTAJE MU IMUNITET Pernar neće na sud zbog uvrede, odlučio je MIP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Nikad neću dići ruku za skidanje imuniteta zbog verbalnog delikta", rekao je član MIP-a Josip Križanić (HDZ). "Želim se prije svega zahvaliti Bogu jer sam svoju sudbinu predao u njegove ruke", kazao je Pernar.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo na današnjoj je sjednici, održanoj nakon što je u Saboru obavljeno glasanje o prijedlogu zakonskih izmjena u sklopu porezne reforme, jednoglasno odlučilo odbiti zahtjev za skidanje imuniteta Ivanu Pernaru.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar u tijeku istraživanje Policija privela Pernara pred školom, ravnatelj: "Htio je djecu pitati o javnom samosnimanju i ozljeđivanju spolovila" Robert Jankovics sjednica u utorak Predsjednik MIP-a otkrio što će s Banožićevim saborskim mandatom: "Postupit ću u dobroj vjeri"

Podsjetimo, Pernara je zbog uvrede tužio Marijan Hanžeković, no s obzirom na to da je saborski zastupnik, tužba ovog tipa ne može se pokrenuti bez odobrenja MIP-a.

Ivan Pernar na svom je Facebook profilu uživo prenosio tijek sjednice MIP-a, na početku koje je podsjetio na "šikaniranje, teror i pokušaj miješanja u odluke zastupnika". "Ukoliko nećete pristati na njegova pravila igre, on će vas blatiti putem medija. Kada je on krenuo blatiti mene, ja sam otvorio usta", istaknuo je.

"Nikad neću dići ruku za skidanje imuniteta zbog verbalnog delikta", rekao je član MIP-a Josip Križanić (HDZ).

Nakon ove odluke Pernar je objavio: "Želim se prije svega zahvaliti Bogu jer sam svoju sudbinu predao u njegove ruke, potom svima koji su se molili da ne padnem u ruke masona koji me tuži, potom svim kolegama iz MIP-a koje su stale uz mene neovisno o stranačkom opredjeljenju, a onda i svima vama koji me podržavate u ovoj neravnopravnoj borbi".

Na početku današnje sjednice Sabora Pernar je zbog ove tužbe zatražio stanku te potom izjavio: "Jedna osoba uporno truje, zagađuje i maltretira naše građane, a radi se o samopriznatom masonu Marijanu Hanžekoviću, koji je stekao svoj imperij preko leđa najsiromašnijih. On putem svojih odvratnih medija, takozvanih Hanza medija, sustavno malteretira nas saborske zastupnike i pitam do kada? Do kada će on blatiti sve one koji se ne slažu s njim i njegovim lopovskim načinom naplate RTV pretplate".

Nakon što ga je predsjedatelj Željko Reiner upozorio da bira riječi, Pernar ga je optužio da štiti Hanžekovića. "Vi štitite Hanžekovića, pazite da se samo lijepim riječima o njemu govori, vi ste se opredijelili za njega, ja neću", poručio je Pernar potpredsjedniku Sabora.

"U ovom Saboru zbog privatnih tužbi nikad nitko nije izgubio imunitet, pa nije potrebno rabiti takve izraze, bez obzira na to što mislimo o bilo kome", rekao mu je potpredsjednik Sabora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene