Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Domovinski pokret

Ivan Penava o trzavicama oko Pupovca: "Preko stavova DP-a olako se prešlo"

Ivan Penava na konferenciji za medije rekao je da vladajuća koalicija još nije razgovarala o državnim tajnicima. Još je jednom ponovio da ne želi sudjelovanje SDSS-a u vlasti.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava i predstavnici užeg predsjedništva te stranke obratili su se medija.

"Možemo se pohvaliti i najmlađim saborskim zastupnikom od kad je Hrvatskog sabora, a značajne iskorake napravili smo i što se tiče pripadnica ljepšeg spola", istaknuo je. 

Što se tiče vladajuće koalicije, Penava je istaknuo da su Domovinski pokret i HDZ u konstantnim pregovorima i da je pred njima još puno posla. Resori su, rekao je, podijeljeni.

"Do teme državnih tajnika još nismo stigli. Ta nas tema očekuje vrlo brzo i ulazak u problematiku", rekao je Penava.

Pročitajte i ovo PR Oglas “Imaju Klub volontera, vlastite solarne elektrane, a zaposlenici potpisuju digitalni ugovor o radu. Da, radi se o banci u Hrvatskoj.”

"Što se tiče Milorada Pupovca, mi smo tu jasnog stava i to smo komunicirali kojeg smo komunicirali iz aspekta vlastite vjerodostojnosti. Jasna je stvar da ne može biti govora sudjelovanja SDSS-a kao političke stranke, ne pričamo o pripadnicima nacionalne manjine, nego o stranci. Većina u kojoj je DP elemenata SDSS-a ne može biti", naglasio je Ivan Penava.

Penava je odgovorio na pitanje što će Domovinski pokret napraviti ako HDZ ne odustane od Pupovca.

"To su sada hipoteze i ti razgovori su pred nama. Što će biti to ćemo vidjeti, ali naši stavovi su vrlo jasno komunicirani i bili su preduvjet za pregovore, preko njih se olako prešlo, ali sve više ljudi te stavove uvažava i na tome ćemo inzistirati", rekao je.

Nakon toga se osvrnuo i na sastav članova svoje stranke za pregovore s HDZ-om.

"DP je službeno komunicirao da od strane predsjedništva pregovarački tim i tijela stranke te da stranka funkcionira na tragu poštivanja tih stvari. Nema spora, zna se tim za pregovaranje, sve je vrlo jasno", komentirao je predsjednik Domovinskog pokreta.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene