Ivan Malenica (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Malenica (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Ministar uprave Ivan Malenica kazao je u petak, uoči sjednice Vlade, kako ne smatra da je dogovorom sa sindikatima u prosvjeti o podizanju koeficijenta otvorena Pandorina kutija.


"Mislim da se s ovime što se dalo, odnosno što se reguliralo kroz izmjenu uredbe na dobar način regulirao taj sustav, sad ćemo vidjeti za ostale", izjavio je ministar uprave Ivan Malenica uoči svečane sjednice u povodu Dana grada Krapine i sjednice Vlade odgovarajući na pitanje je li dogovorom Vlade i sindikata otvorena Pandorina kutija.

Vezani članci Branimir Mihalinec i Sanja Šprem (Foto: Arhiva/Dalibor Urukalovic/Pixsell) Usuglašen tekst Dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru, potpisivanje u četvrtak Branimir Mihalinec (Foto: Dnevnik.hr) Mihalinec i Šprem o kritikama da su izigrali nenastavno osoblje: "Prvo ljudi moraju vidjeti što je ispregovarano i kakve su plaće"

Očekuje da će se sljedeće godine izmjenom uredbe o koeficijentima, odnosno reguliranjem sustava koeficijenata u javnim službama na adekvatan i objektivan način to riješiti i da će svi, po njegovu mišljenju, biti zadovoljni.

U Vladi je jučer potpisan dodatak Temeljnome kolektivnom ugovoru (TKU) za službenike i namještenike u javnim službama, ali i sporazum o dodatku na plaću zaposlenima u osnovnim i srednjoškolskim ustanovama i ustanovama znanosti i visokog obrazovanja.

Kampanju "Da se bolje razumijemo" Srpskog narodnog vijeća, odnosno ćiriličnih natpisa za sve predsjedničke kandidate, Malenica nije želio komentirati, rekao je tek da ju je vidio. (Hina)