Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teški trenuci zbog sumnje za silovanje

'Zaista mi je žao što se Ivanu ovo događa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši suigrači iz Bundeslige, HNS, izbornik Bilić, novinari i nogometaši, nitko ne vjeruje da je Klasnić kriv.

Nakon operacije bubrega, Ivan Klasnić ponovno proživljava najteže trenutke. Vijest se brzinom munje proširila po svim mogućim medijima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo Slika nije dostupna Novi detalji u istrazi 'Klasnić si može priuštiti najzgodniju curu'

'Mnogi sportaši koji su s Klasnićem igrali u Bundesligi to ne mogu vjerovati jer znaju da Ivan ne bi ni mrava zgazio a kamoli nekom naškodio. Nije bio od onih koji se pod svaku cijenu žele upucavati ženama', ispričao nam je Zoran Paškov, novinar iz Frankfurta.

Policija iz Manchestera potvrdila je da je privedeni 30-godišnjak naš poznati nogometaš Ivan Klasnić. Iz iste su policije potvrdili da je Klasnić priveden zbog sumnje na počinjenje silovanja 17-godišnje djevojke u ponedjeljak ujutro te da je pušten uz jamčevinu.

Bilić: On s tim nema veze

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić pružio je podršku napadaču Boltona Ivanu Klasniću uvjeren kako će se vrlo brzo pokazati da Klasnić nema nikakve veze sa silovanjem 17-godišnje djevojke.

Hrvatski strateg je naglasio kako svi u reprezentativnom taboru vjeruju da je Ivan nevin, kao što vjeruje svatko tko ga imalo poznaje. 'Ivan je fenomenalan momak, reprezentativac i istinski sportaš i sigurni smo da će se vrlo brzo pokazati da on sa cijelim slučajem nema nikakve veze. Zaista mi je žao da mu se sve ovo događa, a pogotovo nakon svega što je prošao u karijeri želim ponovo naglasiti da Ivan i njegova obitelj imaju našu punu podršku i da svi mi zajedno s njime želimo da se ovaj slučaj čim prije raščisti,' kazao je izbornik Bilića.

'Ivan je sabran mladić'

'To nije moguće, Ivan Klasnić vrlo je sabran mladić', komentirao je medijske napise za Dnevnik.hr Otto Barić. Vijest, koja je u najmanju ruku iznenadila hrvatsku javnost, iznenadila je i proslavljenog hrvatskog trenera te bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije. Njemački časopis Bild objavio je na naslovnici da je nogometaš Ivan Klasnić u Manchesteru prieden zbog silovanja 17-godišnje djevojke. 

List piše kako Klasnić jučer nije bio dostupan za komentar te da će se navodno tijekom današnjeg dana očitovati putem hrvatskog konzulata. Hrvatski reprezentativac bi se 1. studenoga trebao pojaviti pred sudom, prema navodima njemačkog lista.

Barić: To nije moguće

Otto Barić kaže kako ne vjeruje da je Ivan Klasić silovao 17-godišnju djevojku. 'To nije moguće, engleski novinari često znaju tražiti senzacije pa je moguće da je ovaj navod u svezi s time. Koliko ja znam, Ivan je vrlo sabran mladić', rekao je Otto Barić za Dnevnik.hr

Dodao je da je poznati nogometaš imao puno nesreće koja ga je pratila u životu. 'Na način na koji se on borio za reprezentaciju i s obzirom koliko ga ja dobro poznajem mislim da ova vijest nema veze s istinom. Ivan Klasnić bio je nezadovoljan što nije dovoljno igrao na Euru u Portugalu, ali se u isto vrijeme vrlo uzorno ponašao', istaknuo je Otto Barić.

'Baš specifičan slučaj je naš Ivan Klasnić koji je imao havariju sa ozljedama, transplantacijom bubrega. Znam koliko je htio da se sad vrati nogometu i jedna takva teška optužba koja mu blati ime i na svim naslovnicama i sad teško će opravdat to svoje ime dobrog glasa', rekao je Branko Strupar, bivši nogometaš Derby Countyja.

MVPEI nema informacija o kaznenom djelu

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija stupilo je u kontakt s hrvatskim veleposlanikom u Londonu. 'Mi službeno nismo dobili informacije od britanske policije da je Ivan Klasnić priveden ili uhićen zbog silovanja niti se on obratio našem veleposlanstvu te zatražio konzularnu pomoć', priopćeno je iz hrvatskog veleposlanstva u Londonu.

30-godišnji nogometaš je pod povećalom javnosti posljednji put bio prije tri godine kada mu je izvršena transplantacija bubrega kojeg mu je donirao otac. Nakon oporavka vratio se uspješnom igranju nogometa postavši sinonimom za čudesni oporavak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene