Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

IDS-ov europarlamentarac Ivan Jakovčić izrazio je u utorak nadu da će novi mandatar Tihomir Orešković, s obzirom na njegov životopis i prioritete koje navodi, biti usmjeren na ekonomske mjere kao "priroitet nad prioritetima", istaknuvši da mu kao zastupnik u Europskom parlamentu stoji na raspolaganju.


Na druženju s građanima u Puli, IDS-ov Ivan Jakovčić je novinarima rekao kako osobno ne poznaje Oreškovića, ali se nada,"vidjevši njegove prioritete i biografiju, da će biti krajnje usmjeren na ekonomske teme jer je to prioritet nad prioritetima".

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija Dječja paraliza, hripavac, zaušnjaci...: "Prije nego što odluku donesete na temelju argumenata 'stručnjaka' s diplomom internetskog pretraživača, uzmite u obzir i ovo" Dejan Kovač Znanstvenik i ekonomist objavio analizu: ''Napravili smo određeni iskorak, ali i dalje smo zarobljeni''

"Kao europski zastupnik stojim mu na raspolaganju. Smatram kako je iznimno važno da jadransko-jonska strategija bude jedan od prioriteta razvoja buduće vlade", poručio je.

Jakovčić je rekao kako je 2015. za Europljane bila izazovna i iznimno teška godina, koja je počela napadom na pariški list "Charlie Hebdo" te, kako je rekao, na neki način i završava terorističkim napadima u Parizu, u kojima je sredinom studenoga poginulo oko 130 ljudi.

"Ova je godina uistinu za Europu bila jako teška. Imali smo grčku i imigrantsku krizu, no siguran sam da danas još uvijek nema boljeg kontinenta za život. Upravo tu činjenicu moramo uspjeti zadržati i idućih godina, baš kao i sve one vrijednosti koje Europa dijeli već desetljećima", kazao je Jakovčić.

Karamarko jasno rekao što misli o smanjenju plaća zastupnicima

Očekuje da će Europa u idućoj godini imati one izvore sredstava koji su bitni za njezin rast. "Vjerujem da će se usprkos svim političkim i ekonomskim izazovima, uz sve ono što se planira s Europskom investicijskom bankom te Bankom za obnovu i razvoj, kao i s novim Junckerovim fondom, u idućoj godini europskom gospodarstvu omogućiti uzlet i rast. Da bi se napokon osjetio oporavak nakon krize koja još uvijek u mnogima zemljama prisutna i stvara velike probleme, ali i političke posljedice koje se vide po izbornim rezultatima u pojedinim državama", rekao je.

Osvrnuo se i na žilet žicu na granici sa Slovenijom u Istri, ocijenivši je kao veliko prokletstvo u Istri i veliku nesreću za Istrijane. Podsjetio je kako je osobno uputio prosvjedno pismo slovenskom premijeru Miri Ceraru, koje je "odlično odjeknulo u Sloveniji", a zbog čega je, kaže, dobio veliku potporu slovenskih građana.

"Nakon ovih blagdana želim razmotriti utemeljenost ovoga što se čini na području Bujštine, s obzirom da Slovenija, Hrvatska i Italija imaju zajednički međunarodni sporazum koji se tiče odnosa između teritorija na području zone 'B' te vidjeti postoje li temelji da se taj problem postavljanja žice internacionalizira", poručio je Jakovčić. Sramotnim je ocijenio odgovor slovenskog premijera na njegovo pismo, jer "stvara insinuacije da su migranti trebali navodno proći preko teritorija Istre da bi ušli u Europsku uniju".

"To zaista dokazuje da je čovjek izgubio argumente u odnosu na ono što, nažalost, čini po pitanju postavljanja žice. Pokušat ću internacionalizirati problem i skinutu tu žicu, barem na području bivše zone B", istaknuo je Jakovčić (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook