Ivica Đikić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Ivica Đikić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić, koji radi na Goethe Sveučilištu u Frankfurtu, Genentechu u San Franciscu te na Max Planck Institutu, izabran je za člana Američke akademije znanosti i umjetnosti u sekciji prirodnih znanosti.


Od 1780. godine Akademija redovito bira nove članove kako bi prepoznala izvanredna postignuća u akademskoj zajednici, umjetnosti, gospodarstvu, filantropiji i javnim poslovima.

Vezani članci prof.dr. Ivan Đikić, znanstvenik Naši znanstvenici o novoj metodi liječenja raka: "Ovo je značajno otkriće, ali nemoguće je govoriti o lijekovima za ljude" Znanstvenik prof. dr. Ivan Đikić (Foto: Dnenvik.hr) Ugledni hrvatski znanstvenik vjeruje u Milin oporavak: ''Već je pronađen donor koji odgovara njenom genomu''

Među članovima Akademije više je od 250 dobitnika Nobelove i Pulitzerove nagrade, a neki od najpoznatijih članova bili su Charles Darwin, Albert Einstein i Martin Luther King Jr.

"Duboko sam počašćen što se mogu pridružiti ovom krugu istaknutih osoba. Zahvaljujem svim prošlim i sadašnjim članovima svog laboratorija, mojim mentorima, kolegama na Sveučilištu Goethe i svojoj obitelji na trajnoj podršci i prijateljstvu", rekao je Đikić nakon što je obaviješten o izboru.

"Želim naglasiti da je znanost divna profesija u kojoj možemo slobodno istraživati, testirati ​​nove ideje, biti kreativni i radoznali, doprinositi društvu te prenositi svoja znanja na studente i kolege širom svijeta", poručio je Đikić te je dodao kako mu to članstvo pruža dodatne mogućnosti za unapređenje znanosti i obrazovanje mladih.

Svečana ceremonija ulaska više od 200 novih članova u Akademiju bit će održana u listopadu u Cambridgeu u Massachusetsu, a među novoizabranim je članovima i bivša prva dama SAD-a Michelle Obama. (Hina)

Provjereno razriješilo šokantnu priču: Nakon objave ove snimke raskinut ugovor s liječnikom iz Obrovca