Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola prognoze

Broj klimatskih katastrofa u svijetu sve veći: Detalje otkriva Ivan Čačić

Predviđanja govore kako će broj katastrofa biti sve veći te je potrebno uvesti sustave upozoravanja. Više donosi meterolog dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U posljednjih 50 godina broj zabilježenih katastrofa povećao se pet puta. Predviđa se da će do 2030. broj katastrofa srednjih ili velikih razmjera godišnje porasti na 560 ili u prosjeku 1,5 katastrofu dnevno.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Jeste li znali koje su vremenske nepogode uzrokovale najveće ekonomske štete? Odgovor otkriva meteorolog Čačić Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Jeste li znali Znate li gdje su i kada u Hrvatskoj napravljena prva meteorološka mjerenja? Nismo puno kaskali za Europom

U takvim okolnostima, sustavi ranog upozoravanja jedna su od najučinkovitijih mjera za smanjenje rizika i prilagodbu klimatskim promjenama kako bi se smanjila smrtnost od katastrofa i ekonomski gubici. To se osobito odnosi na ljude najmanje razvijenih zemalja koji su i najmanje odgovorni za klimatske promjene, a imaju 15 puta veću vjerojatnost da će umrijeti od klimatskih katastrofa.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene