Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Redovita sjednica

'Iustitia et pax' zabrinuta zbog poskupljenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komisija Hrvatske biskupske konferencije 'Iustitia et pax', izrazila je zabrinutost zbog poskupljenja energenata, komunalnih pristojbi, a posebno vode, koja je osnovni uvjet života.

Komisija je priopćila da je pod predsjedanjem predsjednika Komisije sisačkog biskupa Vlade Košića, održala je redovitu sjednicu u zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

'U razmatranju aktualnih pitanja u našem društvu Komisija podsjeća da se u svojim dosadašnjim izjavama zauzimala za besplatni socijalni minimum zbog, s jedne strane neodvojivosti pristupa vodi od osnovnog ljudskog prava na život, a s druge strane upravo zato što Hrvatska pripada krugu zemalja s najbogatijim vodnim zalihama', stoji u priopćenju.

Komisija izražava neslaganje s javnim umanjivanjem simboličke vrijednosti Bleiburga kao simbola stradanja hrvatskoga naroda. Takvim se postupcima, smatraju, zbunjuje hrvatska javnost, kao što je to slučaj i kod promjena obilježavanja državnih blagdana. Cilj je tog,a priopćili su, brisanje povijesnog pamćenja hrvatskog naroda.

>> Crkva se obrušila na turističke vodiče!

Komisija daje svoju podršku i poziva sve ljude dobre volje, a osobito vjernike da u sljedeće dvije nedjelje, izraze svoje opredjeljenje za život potpisivanjem 'Deklaracije o zaštiti početka ljudskoga života i prava djeteta'.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene