Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Lascivni vicevi'

Crkva se obrušila na turističke vodiče!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbor Hrvatske biskupske konferencije za pastoral turizma prozvao je turističke vodiče da su nedovoljno obrazovani kako bi goste upoznavali s hrvatskim sakralnim objektima.

U jednom od priopćenja HBK stoji da se gostima pričaju vicevi koji vrijeđaju vjeru i crkvu. Turistički vodiči iznenađeni su optužbama, a do svoje licence, kažu, nisu došli lako.

Pročitajte i ovo Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov Ilustracija Muškarcu će suditi Oltar na kojem se par poseksao opet u funkciji: Sve je spremno za katolički obred, žena prihvatila kaznu

'Teološki fakulteti trebaju sa sektorom turizma osposobiti vodiče za takvo vodstvo. Moraju imati licencu za vođenje u sakralnim prostorima. U crkvi se ne smiju govoriti nebuloze niti, kako to čine neki vodiči, u tim prostorima nasmijavati goste lascivnim vicevima', stoji u priopćenju Odbora Hrvatske biskupske konferencije za pastoral turizma.

Vodiči uz vlastito obrazovanje imaju i sveučilišnu licencu za vodiče. Iskazom biskupske konferencije ne kriju iznenađenje. 'Ovo je ozbiljan posao i trudim se da gosti shvate ozbiljnost naše vjere i onoga o čemu govorimo', kaže turistički vodič Petra Verović.

Biskupska konferencija ima informacije da su se među važne podatke potkrale neprimjerene šale. 'Znamo kao se gosti često žale kako 'tu nema ništa za dušu', kažu iz Odbora Hrvatske biskupske konferencije za pastoral turizma.

Postoje li ipak neozbiljni vodiči, koji su izabrali krivo mjesto da bi pokazali svoju duhovitost? 'Ako su se događale takve stvari treba ih detektirati jer svatko od nas ima ime i prezime', kaže Marina.

Vodiči su rekli da su dobro upoznati materijom, licencirani i predani radu, te da opća ocjena biskupske konferencije o njihovoj nestručnosti, jednostavno nije točna.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene