Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajni sastanak iz 2007.

Istražuju se poslovi državnih tvrtki vezani za Sanadera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je ekspresno, u svom stilu, zahvalio na uslugama dosadašnjem blagajniku Mladenu Barišiću, koji prema njihovoj ocjeni, nije dobro radio svoj posao.

Knjiga ulazaka i izlazaka u Banskim dvorima, krije tajnu sastanka iz 2007. godine, a da je tada premijer Sanader za istim stolom u zgradi Vlade okupio članove Uprava javnih i državnih poduzeća, redom HDZ-ovce, nitko danas ne želi ni potvrditi, ali niti demantirati.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Novi posao za istražitelje Sporni ugovori i projekti koji su tvrtku oštetili za čak 10 milijuna kuna: Dnevnik Nove TV doznaje nove detalje u aferi Janaf Slika nije dostupna I Sanader sluti da se nešto sprema Procedura je za sve u Hrvatskoj ista...

>> Kosorica potjerala i Sanaderovog prijatelja Barišića

Tadašnji predsjednik Vlade, navodno je s ravnateljem Carine, Mladenom Barišićem, šarolikom društvu usmeno sugerirao i podijelio naputak. Neka marketinške i druge usluge ubuduće povjeravaju tvrtki FIMI-MEDIA, u vlasništvu Nevenke Jurak, inače, bliskoj Barišićevoj prijateljici. Kazneno djelo poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, kamenčić je u mozaiku istrage. Namještanje poslova, navodno milijunska zarada od oglašavanja i poslovanje spomenute tvrtke, sve to, neslužbeno je potvrđeno Novoj TV i predmet je istrage Državnog odvjetništva, USKOK-a, ali i policije.

Policija ne želi potvrditi istražuje li Barišića

'Djelatnici područnih ureda USKOK-a i ravnateljstva policije provode izvide u nekoliko kriminalističkih obrada i trgovačkih društava. Ukoliko se utvrdi kaznena odgovornost, ta osoba bit će procesuirana, bez obzira na ime i prezime. Na tragu ove priče, koja je pod posebnim povećalom i prošlotjedna je najava u ravnateljstvu policije. No u policiji su zakopčani do grla te u interesu novih akcija, ne žele potvrditi istražuju li i samog Barišića, do danas i HDZ-ovog šefa financija. Stranka ga se, neovisno o tome, ipak riješila. 'Zapravo tu ulogu, otkako sam ja na čelu stranke i nije obavljao', zaključila je premijerka Kosor.

Šuti danas i vlasnica spomenute tvrtke, koja je navodno preko Barišića, Sanaderovog čovjeka od povjerenja, dobivala unosne državne poslove. Jurak s novinarima, komunicira preko odvjetnika. Krešimir Vilajtović, kaže nam da ona o sastanku u Vladi ne zna ništa. Sve je, tvrdi Vilajtović, dobila na natječajima, zahvaljujući kvaliteti rada, a dobit tvrtke osnovane prije devet godina, stalno je rasla. Zarada je lani skočila na 11,2 milijuna kuna, a što je 'kumovalo' poslovnom uspjehu, poznanstva ili iskustvo? Možda otkriju knjige i dokumentacija, koju policijski istražitelji češljaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene