Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja u Hrvatsku

Istražuje li Hrvatsku europski korpcijski ured?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured Europske unija za korupciju provjerava ugovore u hrvatske cestogradnje, brodogradinje i javne nabave, tvrdi Jutarnji list.

Europski antikorupcijski ured OLAF razmatra izvješća o korupciji u hrvatskim javnim poduzećima, a na korupciju u hrvatskoj cestogradnji, brodogradnji i javnoj nabavi Franza-Hermanna Brunera, generalnog direktora OLAF-a, upozorilo je nekoliko europarlamentaraca, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

>> Izvješće EK: Politika otežava istrage o korupciji

Prema tim navodima europski su parlamentarci uredu dostavili ugovore koje je HAC u posljednjih pet godina sklopio s najvećim kooperantima, Skladgradnja, Dalekovod i Konstruktor te upozorio na to da je riječ o favoriziranim tvrtkama koje dobivaju poslove u sumnjivo provedenim natječajima. Natječaji ovih firmi zainteresirali su OLAF jer se radi o projektima koje financira Europska banka za obnovu i razvoj. Upozorava se, kako piše list, da treba istražiti veza između Ministarstva graditeljstva RH, javnog poduzeća Hrvatske autoceste te konzorcija hrvatskih građevinskih tvrtki koje predstavlja Institut građevinarstva Hrvatske na čijem je čelu Jure Radić.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene