Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crobarometar za listopad

Ekskluzivno: Na štrajku profitirali HDZ i SDP, ostale stranke gube potporu

Istraživanje Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Istraživanje Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Istraživanje Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Istraživanje Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Istraživanje Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Istraživanje Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Istraživanje Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Istraživanje Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Istraživanje Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Istraživanje Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Foto: DNEVNIK.hr +1 Istraživanje Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/6 >>
HDZ nije kažnjen kod birača zbog štrajka koji traje već dva tjedna. Na štrajku je profitirao i SDP. Vidljivo je to iz Crobarometra, redovitog istraživanja agencije IPSOS koje ekskluzivno objavljuje Dnevnik Nove TV.

HDZ I SDP PREMA GORE, OSTALI PREMA DOLJE

Pročitajte i ovo Radnici Luke Zadar u štrajku - 1 štrajk do daljnjega Radnici Luke Zadar u očaju: "Da nisam kod roditelja, ne bih preživio mjesec" Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja

HDZ ne da ima stabilnu potporu, već mu ona i raste. Tako u mjesecu štrajkova mogu računati na potporu od 28,1 posto ispitanika. SDP je zaustavio negativan trend i toj stranci blago raste potpora, koja je u ovom mjesecu završila na 21,5 posto. Istina, rast i HDZ-a i SDP-a je unutar statističke pogreške.

Lista Mislava Kolakušića je treća te može računati na 5,3 posto, ali iz mjeseca u mjesec ta potpora polako se topi. MOST je doslovno na izbornom pragu od 5 posto, što je najlošiji rejting koji ta stranka ima od kada se pojavila na političkoj sceni.

KAKO PROLAZE STRANKE BEZ KOJIH HDZ I SDP NE MOGU SASTAVITI VLAST

Živi zid se, čini se, oporavlja nakon raskola i sada uživa potporu od 4,9 posto. Stranka Milana Bandića mjesec zaršava s potporom od 3,6 posto. Slijedi niz stranaka s potporom od oko 2 posto. HSU ima 2,5 posto, HSS je na 2,4, a stranka Ivana Pernara na 2,3 posto, dok regionalni IDS mjesec završava s potporom od 2,1 posto. Ispod 2 posto je stranka PAMETNO koja može računati na potporu od 1,8 posto, potom HNS s potporom od 1,3 posto. Zanimljivo, u svojoj borbi za učiteljska prava ta stranka nije nagrađena. START je na 1,3 posto baš kao i Zelena lista koja mjesec završava s potporom od 1,3 posto. HRAST je na 1,2 posto, a Neovisni za Hrvatsku trenutačno mogu računati na potporu 1,1 posto građana, a s 1 posto potpore mjesec završava stranka Reformisti Radimira Čačića. Sve ostale stranke su ispod 1 posto i zajedno imaju 6 posto. Među njima su i neki partneri HDZ-a kao što je HDSSB koji uživa potporu od 0,6 posto ili HSLS s potporom od 0,4 posto te oporbeni GLAS s potporom od 0,2 posto. Neodlučnih birača je 7,1 posto.

NAPOMENA:

Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na 982 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske metodom osobnog anketiranja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/-3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene