Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istraga: Valdec – prvi civil u simulatoru plamenih udara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robert Valdec je prvi hrvatski novinar koji se 'pekao' u simulatoru plamenih udara. Riječ je o kontejneru u kojem se vatrogasci u realnoj situaciji pripremaju za najgore i najopasnije požare, a Robert Valdec je u njemu proveo dvadesetak minuta. Naravno, uz potrebne pripreme i opremu.

'Bilo je pakleno. Temperatura do 700 stupnjeva, dim, oganj...', prvi su dojmovi Valdeca. Voditelj kriminalističkog magazina sa sobom je ponio i svježe meso da bi dočarao kako bi se u istim uvjetima proveo bez adekvatne opreme.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Gledatelji imaju priliku vidjeti i rekonstrukciju zločina koji je počinio Stjepan Šmider iz Josipovca pokraj Osijeka. Stjepan je kao mladić prošao sva slavonska bojišta. Umirovljen, ratne je traume počeo liječiti alkoholom i tabletama. S dijagnosticiranim PTSP-om neko je vrijeme proveo i na psihijatriji. Iako ranije nije bio agresivac, 2006. ubio je znanca Igora Vlajinića. U rekonstrukciji Mirne Kozine govore i majka ubojice i rođaci žrtve - svjedoci zločina. Prema njihovim izjavama snimljena je i većina igranih scena.

Prilozi kriminalističkog magazina o diskriminirajućem zakonu o potpunoj zabrani pušenja na javnim mjestima uzburkali su duhove i na celebrity sceni. Sportaši, pjevači, sabornici nazivaju redakciju podupirući ekipu Istrage u nastojanju da se svim legitimnim sredstvima, pa tako i podnošenjem zahtjeva za ocjenu ustavnosti koju su najavili, suprotstave licemjernom zakonu. Ćiro Blažević, Davorin Bogović, Dragutin Lesar i Vera Čudina samo su neki od njih.

Cijelu emisiju Istraga možete pogledati u četvrtak, u 20h na Novoj TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene