Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorite oči

Istok Hrvatske preplavljen lažnim novčanicama od 500 eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavonskim Brodom, Vinkovcima i Osijekom kruže krivotvorene novčanice - i to u apoenima od 500 eura!

Dosjetkama lopova i kriminalaca nema kraja. Tako je istok Hrvatske preplavljen lažnim novčanicama od 500 eura. Trojac koji ih je stavio u opticaj je uhićen, a budući da je riječ o većem broju novčanica, građane se poziva na oprez.

Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske: 'Policija sumnjiči trojicu muškaraca da su po prethodnom dogovoru s jednom osobom na području Bugarske otkupili veću količinu krivotvorenih novčanica.'

Prijavili su ih nasamareni građani
. Iako su u opticaj stavili više krivotvorenih novčanica, mnogi u Slavonskom Brodu nisu primijetili ništa neobično. Vinkovčanima je to isto prva vijest.

Kako razlikovati krivotvorene novčanice eura
, stručnjaci su u više navrata objašnjavali.

Pročitajte i ovo Pismo kapetana Marka Bekavca Kriminalizaciji pomoraca Potresno pismo kapetana koji sedam mjeseci leži u zatvoru: "Nevin sam u pritvoru s ubojicama, teroristima, krijumčarima droge" Dalibor Matanić - 3 Šutnja u policiji Zapeo slučaj Matanić: "Bez prijava i dokaza nema ni progona"

HNB pustila na tržište 326 milijuna eura za spašavanje tečaja kune

'Na svjetlu se mora vidjeti vodeni žig, koji je ovdje, na niti unutar kad se bolje okrene prema svjetlu piše sto eura, slijedeća stvar je hologram, na njemu se također mijenjaju boje. Ovo je najbitnija stvar, da se ovaj broj prelijeva iz ljubičastog u smeđe', pojasnila je Dubravka Lisak, interna kontrolorka u mjenjačnici.

Lažne kune, s druge strane, iskusni trgovci lako prepoznaju. Osim krivotvorenih novčanica, u domovima osumnjičenih, pronađeni su duhan i streljivo namijenjeni ilegalnoj prodaji.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene