Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo uprave izvijestilo je kako će građani koji nemaju važeću osobnu iskaznicu, a nisu upisani u izvatke popise birača moći pristupiti referendumu o braku.


Građani koji nemaju vazeću osobnu iskaznicu i nisu upisani u izvatke popisa birača moći će na državnom referendumu o ustavnoj definiciji braka u nedjelju 1. prosinca glasovati s potvrdom za glasovanje, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo uprave.

>> Karamarko: Nakon 1. prosinca mnoge će stvari biti drugačije

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Ministri ipak snimili referendumski spot, pogledajte ga OVDJE Slika nije dostupna Upozorenje poslodavcima zbog referenduma o braku

Spomenute potvrde izdaju uredi državne uprave u županijama, odnosno Gradski ured za opću upravu u Zagrebu, ovisno o mjestu prebivališta.

Potvrde za glasovanje mogu se u nadležnim uredima zatražiti svaki dan u uredovno vrijeme, a na dan državnoga referenduma izdavat će se od 7 do 19 sati u uredima i ispostavama ureda te na lokacijama gradova i općina koje su bliže građanima.

Popis lokacija na kojima će se 1. prosinca izdavati potvrde za glasovanje Ministarstvo je objavilo na svojim internetskim stranicama.

Gotovo 3,8 milijuna birača moći će se u nedjelju 1. prosinca izjasniti na državnom referendumu jesu li za to da se u Ustav unose odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook