Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se pravomoćna presuda

Ježić još dugo ne mora vratiti pet milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krešimir Devčić, glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda, pojasnio je kako Robert Ježić nema rok za povrat 5 milijuna eura.

Robert Ježić nepravomoćnom presudom pozvan je da vrati 5 milijuna eura, koje mu je prema optužnici uplatio MOL kao mito Sanaderu za preuzimanje upravljačkih prava u Ini.

Pročitajte i ovo Ivo Sanader (Foto: Dnevnik.hr) ježić opet svjedočio Iz Remetinca na sud: Sanader stigao na suđenje u slučaju Ina - MOL Procurili detalji arbitraže (Foto: Dnevnik.hr) - 1 VELIKI HENDIKEP Pravni stručnjak objasnio zašto je arbitražni sud povjerovao argumentima MOL-a

'Nije to sudski nalog, to je bio samo bio apel suca. Gospodina Ježića obvezuje na vraćanje tog novca samo pravomoćna presuda', pojasnio je Krešimir Devčić, glasnogovornik suda.

Podsjetimo, isplata MOL-ovih 5 milijuna eura išla je preko dviju posredničkih off shore kompanija na Cipru. Novac je prebačen u švicarsku off shore kompaniju Roberta Ježića. On tvrdi da je novac bio Sanaderovo mito, a drugih 5 milijuna, za koji su već postojali fiktivni ugovori, nije primio jer se uplašio istrage. Sumnju je bacio na Sanaderovog brata Flavija.

>> Sanaderu blokirani računi, kuća, grobno mjesto... Kako će vratiti 3,6 milijuna kuna?

Ježić je kazao kako će novac uplatiti u roku od trideset dana. Taj rok istječe danas.

Kako je objasnio glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić prisilno izvršenje naplate može se izvršiti tek kada izvršna sudska odluka postane pravomoćna.

Dodajmo da je Robert Ježić, točnije Dioki kojem je u vrijeme MOL-ove isplate bio vlasnik, donirao je novac predsjedničkim kandidatima na posljednjim izborima. Andrija Hebrang dobio je 300 tisuća kuna, a Nadan Vidošević, Dragan Primorac i Ivo Josipović po 200 tisuća kuna. Aktualni predsjednik Ivo Josipović već je nekoliko puta rekao kako će novac vratiti u proračun dokaže li se da je ilegalno stečen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene