Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politička preslagivanja

Istarski HNS ne želi Kajina i ide u koaliciju s IDS-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sastanku proširenog Predsjedništva istarskog HNS-a odlučeno je da će ta stranka na predstojeće lokalne izbore izaći u koaliciji s IDS-om te da će za kandidata za župana poduprijeti Valtera Flegu.

Istarski HNS na lokalnim izborima poduprijet će IDS-ova kandidata za istarskog župana Valtera Flegu te će u skladu s tom odlukom u petak s IDS-om potpisati predizborni koalicijski sporazum, odlučeno je večeras u Puli na sastanku proširenog Predsjedništva HNS-a Istarske županije.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

Sporazumom su se dogovorili, kako se čulo, o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima za Županijsku skupštinu, ali i u Puli te u drugim jedinicama lokalne samouprave u Istri.

>> Jakovčić: Koalicija s SDP-om na lokalnoj razini ne dolazi u obzir

Ustvrdivši kako je odluka donesena pošto su pregovarački timovi razgovarali s predstavnicima SDP-a i drugih stranaka koji podupiru kandidaturu Damira Kajina, a zatim i s IDS-om, predsjednik istarskoga HNS-a Veljko Ivančić izjavio je novinarima kako u HNS-u vjeruju da je Flego bolji kandidat jer iza sebe već ima iskustvo gradonačelnika Buzeta od dva mandata.

"Flego je osoba koja je pokazala da ima operativnu sposobnost nositi se sa svim problemima s kojima se treba nositi jedan župan", kazao je Ivančić i dodao kako upravo zato vjeruju u Flegine sposobnosti i mogućnosti i sigurni su da će učiniti mnogo dobroga za građane Istre.

Govoreći o programima, Ivančić je kazao kako je HNS kao liberalna stranka po programu i svjetonazoru zasigurno bliža IDS-u te da "nema neusuglašenih pitanja". Najavio je da će ovih dana te dvije stranke intenzivno raditi na zajedničkom programu za izbore. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene