Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isplate većih plaća

'Ispunite obaveze prema službenicima u Vukovaru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDLSN) u priopćenju je pozvao Vladu da ispuni obveze prema službenicima u Vukovaru i hrvatskome Podunavlju.

Od najviših državnih dužnosnika i sudionika današnje Kolone sjećanja na žrtvu Vukovara sindikat traži da svoj boravak u tom gradu iskoriste kako bi službenicima u Vukovaru i hrvatskome Podunavlju objasnili zbog čega im nije isplaćena 50 posto veća plaća za rad na području od posebne državne skrbi od listopada 1997. do srpnja 2000. godine.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

SDLSN od Vlade traži i da im objasni zašto ustraje u ovrhama plaća državnih službenika koji su to pravo ostvarili sudskim putem kad je i sama Vlada nekoliko puta priznala da je riječ o pravu zbog kojega je i donesen Zakon o područjima posebne državne skrbi.

Sindikat je pozvao i ministra regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petra Čobankovića da objavi podatke o svoti koju bi Hrvatska trebala isplatiti državnim i javnim službenicima u razdoblju u kojemu je Vlada 'zaboravila' razvrstati hrvatsko Podunavlje u područja od posebne državne skrbi.

Prema spoznajama Sindikata, riječ je o više od 7.000 državnih i javnih službenika kojima država duguje više od 800 milijuna kuna kao naknadu od 50 posto za rad na području od posebne državne skrbi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene