Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sezonski radnici o svojim iskustvima s poslova diljem obale pišu i na forumima.


Splićanin (35) s novinarima Slobodne Dalmacije podijelio je iskustva prikupljena na raznim sezonskim poslovima,

Vezani članci Sunčano i toplo (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Ljeto i vrućine se vraćaju za vikend, ovaj put će se i poprilično dugo zadržati Ecija Ojdanić (Foto: Instagram) Naša glumica u opuštenom izdanju:"Kosa mi nije srela šampon 5 dana ni lice šminku"

Kao najcrnju točku izdvojio je prekovremeni rad. Iako se dogovori točno radno vrijeme, od radnika se sve češće počne tražiti da ostanu još malo.

' I ti ostaneš, šta ćeš, treba ti posao. Skupi se tako po 20-30 sati mjesečno koji ostanu u zraku, neplaćeni, naravno', ispričao je i dodao da je i slobodne dane teško dobiti.

'Raditi kao sezonac znači biti u poziciji da te se izrabljuje', rekao je 35-godišnjak.

Sve je jasno - trebamo više sezonaca

Sezonski radnici svoja iskustva dijele i na forumima. Za jednog poslodavca navedeno je da svake godine traži fakultetski obrazovanu osobu za obavljanje uredskih poslova.

'Ispadne da 'uredski posao' oduzme možda pet posto radnog vremena, ostatak dana čistiš, čistiš i unedogled čistiš, on ide za tobom, govori kako presporo čistiš, diktira ti što još moraš očistiti (između ostalog, i pranje njegovih gaća je uključeno), diktira ti svakakve zadatke, što god mu padne na pamet', piše o spornom poslodavcu. 

Više o iskustvima sezonaca pročitajte OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook