Obavijesti Pretražite Navigacija
Oglasio se i kopRivnički župan

"Isplata milijun kuna nagrade nije korektna s moralnog aspekta"

Župan Darko Koren (Foto:Dalibor Urukalovic/PIXSELL)
Župan Darko Koren (Foto:Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Koprivničko-križevački župan Darko Koren oglasio se u srijedu priopćenjem u vezi afere koja izbila zato što si je direktor tvrtki Piškornica d.o.o. i Piškornica sanacijsko odlagalište Mladen Jozinović isplatio milijun kuna nagrade za uspješno poslovanje, poručivši kako Jozinovićev potez nije korektan s moralnog aspekta.

Kao predsjednik Skupštine Društva Piškornica d.o.o. upoznat sam s činjenicom, kao i ostali predstavnici osnivača, da direktor Mladen Jozinović, ujedno i direktor tvrtke kćeri Piškornica sanacijsko odlagalište, ima važeći menadžerski ugovor s tvrtkom kćeri po kojem je predviđena isplata, odnosno nagrada za pozitivan financijski rezultat.

Pročitajte i ovo Mladen Jozinović (Foto: Marijan Susenj/PIXSELL) Sam sebi isplatio bonus Mladen Ružman: ''Smijenjeni direktor Piškornice još nije vratio milijun kuna'' Mladen Jozinović (Foto: Marijan Susenj/PIXSELL) Milijunski bonus obio mu se o glavu "Bit će posla za institucije": Steže se obruč oko smijenjenog Jozinovića

Smatram kako postupak Jozinovića možemo promatrati s dva aspekta - pravnog i moralnog. Kao direktor tvrtke s pravnog aspekta vjerojatno nema reperkusija za takav postupak, jer ima predviđene ovlasti za donošenje takvih odluka, ali s moralnog aspekta nije korektno to što je učinio, kao ni procedura i iznos koji si je isplatio, ističe u priopćenju Koren.

U međuvremenu je pokrenuta inicijativa za osnivanje Nadzornog odbora tvrtke kćeri Sanacijsko odlagalište, ali u ovom trenutku takvo tijelo još ne postoji, dodaje koprivničko-križevački župan.

Što se tiče izjava i medijskih istupa župana Međimurske, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije, koji kao predstavnici osnivača u tvrtki Piškornica d.o.o. traže Jozinovićevu smjenu, Koren tvrdi da još nije održao sastanak s njima, već će uskoro biti održan na njegovu inicijativu, te da ga na nedavni sastanak triju župana nitko nije zvao.

Koren izražava sumnju da je do tog sastanka uopće došlo, jer su u navodno vrijeme održavanja sastanka župani Željko Kolar i Radimir Čačić bili s njim na sjednici kolegija župana Hrvatske zajednice županija.

Previše je vremena, novaca i truda uloženo u projekt Regionalnog centra za zbrinjavanje otpada Piškornica da bi se sada od njega odustalo, poručuje Koren u priopćenju. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene