Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detektivska zavrzlama

Zašto nijedna od kamera nije bila u funkciji? Traje intenzivna potraga za vozačem koji se zabio u poslovni prostor

Aktualno Galerija Ivan Miloloža, poduzetnik i vlasnik oštećenog prostora Ivan Miloloža, poduzetnik i vlasnik oštećenog prostora Foto: DNEVNIK.hr Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Foto: DNEVNIK.hr Nikola Milina, Glavni ravnatelj policije Nikola Milina, Glavni ravnatelj policije Foto: DNEVNIK.hr Potraga za vozačem - 1 Potraga za vozačem - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Potraga za vozačem - 2 Galerija 1/6 >>
U Zagrebu traje detektivska zavrzlama. Drugi dan traje intenzivna potraga za vozačem i automobilom koji se zabio u poslovni prostor u širem centru Zagreba. Vozaču i automobilu se gubi svaki trag, a potragu otežava to što niti jedna kamera u blizini nije radila.

Posljedice razornog naleta automobilom, nepoznatog vozača na frekventnom prometnom križanju u širem centru Zagreba - danas sanirane. A vozaču i automobilu ni traga. Poduzetnik i vlasnik prostora Ivan Miloloža kaže - kao da je zavjet šutnje.

"Nema automobila, nema tragova kočenja, nema boja od udara u zid. Mi smo se tokom današnjeg dana potrudili svi da saznamo, zvali bolnice, zvali hitne službe, zvali policiju, nitko živ ne zna da je netko nastradao i da se udes uopće dogodio, a samo 500 metara od policije, zanimljivo. Ja mislim da se nije zabio automobil, evo", rekao je.

Zanimljivo je i da niti jedna kamera tamo nije radila. U ingerenciji su Grada Zagreba, ali zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec ne vidi ništa sporno u tome da kamere na jednom od najvećih križanja u glavnom gradu ne rade.

Pročitajte i ovo Nesreća na Heinzelovoj KAMERE NE RADE FOTO/VIDEO Krš i lom u Zagrebu: Autom se zabio u poslovni prostor i potpuno ga uništio pa pobjegao - "Trebaju postrožiti kazne jer ovo više nije normalno"

"Kamere koje jesu tamo su iz nekog pilot projekta iz 2010.godine, i odavno više nisu u funkciji. To nije jedno od raskršća koje je iz perspektive prometnog redarstva relevantno da bi Grad Zagreb tamo imao kamere. To nije bilo usred noći nego ujutro i vjerujem da je netko vidio što se dogodilo", pojasnila je Dolenec.

Međutim Miloloža nije zadovoljan takvim odgovorom. "Gdje su pare koje su potrošene za ove kamere, odnosno 800 kamera. Ja vjerujem da ni zamjenica nije znala da ove kamere ne rade. Nije ni trebala znat, trebale su znat njezine službe."

Za više od 800 drugih kamera koje se nalaze na ulicama Zagreba, Dolenec tvrdi da su u funkciji.

"Sve što je u ingerenciji Grada Zagreba i prometnog redarstva je funkcionalno. Nije uvijek u cilju ni nama ni drugim službama koji se brinu za promet i javni red ukloniti svaki uređaj jer on često ima preventivno djelovanje samim svojim prisustvom", rekla je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brza reakcija VIDEO Pogledajte spašavanje žene iz automobila: Zapela u zaleđenom jezeru

Za to vrijeme zagrebačka policija za vozačem i automobilom intenzivno traga.

"Ima i određenih informacija koje smo prikupili od određenih osoba. Ali treba malo vremena da se do kraja rasvijestli, ali vjerujem da će PUZ doći do počinitalja. Kada završi onda ćemo obavijestiti javnost", rekao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene