Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iskrcavanje snaga za NATO-ovu vježbu teče po planu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uplovljavanje šest ratnih brodova zemalja članica NATO-a u bakarsku i riječku luku te iskrcavanje marinaca i motornih vozila, koji će sudjelovati u velikoj NATO-ovoj vježbi "Noble Midas '07", teku po planu.

Prema riječima voditelja riječkog logističkog centra za tu vojnu vježbu kapetana fregate Marinka Moćana španjolski brod Galicija jutros je iskrcao motorna vozila u bakarskoj luci, a na sidrištu u riječkoj luci očekuje se popodne. Talijanski brodovi San Giorgio i San Marco također će tijekom dana iskrcati vozila u Bakru i uploviti u riječku luku.

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Splitska luka Slika ljeta Splitska luka puca po šavovima, koliko još može izdržati? "Hitno se treba nešto poduzeti"

U riječku su luku danas uplovili grčki brod Lesbos i turski brod Karamurcelby, koji će vozila iskrcati sutra u Bakru, a danas se u riječkoj luci još očekuje i grčki patrolni brod Roussen.

Svih šest brodova uplovljava u dvije kvarnerske luke s ukupno oko 750 marinaca, oko 600 članova posada te oko 100 motornih vozila.

Vozila će biti smještena na lučkom terminalu Škrljevo do 29. i 30. rujna, kada će, kao i marinci, krenuti prema vojnom poligonu kod Slunja.

Šest vojnih brodova ostat će u riječkoj luci do 30. rujna, kada će isploviti i sudjelovati u dijelu vježbe na otvorenu moru.

Brodovi će se u riječki zaljev vratiti 6. i 7. listopada, kada će
ponovno ukrcati marince i motorna vozila, po povratku sa slunjskog poligona.

Vježba "Noble Midas '07" održavat će se u akvatoriju južnog i
srednjeg Jadrana, na poligonima kod Knina i Slunja i u zrakoplovnim bazama Zemunik i Divulje, od 1. do 12. listopada. To će biti najveća vojna vježba ikada održana u Hrvatskoj, odnosno prva takva vježba koja se održava u zemlji nečlanici NATO-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene