Talijanski veleposlanik Pierfrancesco Sacco za DNEVNIK.hr komentirao je talijansko-hrvatske odnose, pandemiju te pobjedu svoje zemlje na europskim natjecanjima.

Galerija Pierfrancesco Sacco Pierfrancesco Sacco Pierfrancesco Sacco +0 Pierfrancesco Sacco

Pierfrancesco Sacco, koji je u Hrvatskoj malo manje od dvije godine, kaže da je zadovoljan odnosima dviju zemalja koji su vrlo dobri, a mogli bi postati odlični.

Vezani članci Bivše predsjednik RH Stjepan Mesić - 1 Stipe Mesić Čovića nazvao razbijačem: "S Dodikom pleše tango argentino" Andrej Plenković Plenković u intervjuu: "Imate aktere koji rade na demontaži države i institucija. Unazad mjesec dana na tapeti su HNB, HRT, Vrhovni sud i DORH"

"Prošlog ožujka više od 700 talijanskih i hrvatskih tvrtki sudjelovalo je na B2B susretu u organizaciji Hrvatske komore. To je izvrsno uoči prvog bilateralnog poslovnog foruma na kojem će sudjelovati ministri zemalja, a koji bi se trebao održati početkom 2022.", rekao je.

Sacco kaže kako su pregovori oko isključivog ekonomskog pojasa u Jadranu idealna prilika da se poboljšaju trilateralni odnosi Hrvatske, Italije i Slovenije te da bolje zaštitimo Jadransko more.

Osvrnuo se i na COVID situaciju u Italiji koja je tijekom prvog vala doživjela katastrofu kad je preminulo više od 30.000 ljudi, a svijet su obišle slike lijesova koji čekaju pokop. Veleposlanik kaže kako su naučili lekciju te se sada puno više ulaže u javno zdravstvo, a i bolje se planira.

Pitali smo postoje li restrikcije ili problemi na koje bi Hrvati mogli naići pri ulasku u Italiju i obratno. "Hrvatska ima relativno blaga pravila. Nema problema za Talijane koji dolaze u Hrvatsku, a dolazili su u velikim brojevima prošlog ljeta. Hrvati koji idu u Italiju samo se moraju ponašati kao Talijani i pokazati svoje COVID potvrde kada dolaze na mjesta na kojima je to obavezno", rekao je veleposlanik.

Znači, kad ste u Rimu.... "Ponašajte se kao Rimljani", zaključio je veleposlanik.

Što je još Sacco rekao u intervjuu pogledajte u videu koji je u prilogu

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju