Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekonstrukcija izvedena protivna zakonu

Inspekcija zabranila rad postrojenja u Ciglani Cerje Tužno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inspekcija zaštite okoliša zabranila je poduzeću Ciglana Crje Tužno d.o.o. korištenje postrojenja za doziranje petrol-koksa i silosa za skladištenje, budući da je rekonstrukcija toga postrojenja, tvrde u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, izvedena protivno zakonu.

Ministarstvo u priopćenju ističe da je njegova inspekcija zaštite okoliša 15. veljače spomenutom poduzeću, sa sjedištem u Cerju Nebojse u Varaždinskoj županiji, zabranila korištenje postrojenja za doziranje petrol-koksa i silosa za skladištenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavlja se istraga Urušavanje silosa kod Đakova: Policija objavila detalje nesreće u kojoj su poginuli otac i sin Slika nije dostupna POLICIJA ISTRAŽUJE UZROK Tragedija kod Đakova: U urušavanju silosa poginuli otac i sin, poznati stočari

Rekonstrukcija izvedena protivno zakonu

U rješenju se navodi da je Ciglana rekonstrukciju toga postrojenja izvela protivno odredbama Zakona o zaštiti okoliša jer prethodno nije proveden postupak utvrđivanja objedinjenih uvjeta zaštite okoliša.

Pečaćenje 20. veljače

Zabrana korištenja postrojenja osigurava se pečaćenjem postrojenja koje će se provesti 20. veljače ove godine. Proizvodnju opeka Ciglana Cerje Tužno d.o.o. može nastaviti korištenjem prirodnog plina kao energenta za rad tunelske peći, stoji u priopćenju. (Hina)

>> Zmajlović priprema nove zakone o otpadu te zaštiti prirode i okoliša

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene