Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paketi pomoći

Inicijativa 'Žena ženi': Šaljite u Slavoniju ono bez čega i same ne biste mogle

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem regije proširila se još jedna humanitarna akcija. Riječ je o inicijativi 'Žena ženi'.

Prije nekoliko dana u BiH je pokrenuta akcija 'Žena ženi' no nije se dugo čekalo da i Srbija i Hrvatska usvoje isti princip slanja paketa pomoći u poplavom pogođena područja.

Pročitajte i ovo Blagajna, ilustracija Nužnost, a ne luksuz Zastupnice traže smanjenje poreza za ženske higijenske potrepštine. Pitali smo njihove muške kolege podržavaju li ih: "Malo mi je neugodno" Slika nije dostupna ako ne stane u kaslić Hrvatska pošta uvodi novost: Od sad ćete dobivati jasnu obavijest da vam paket nije isporučen i gdje ga možete pokupiti

Budući da smo više manje već svi na ovaj ili onaj način pomogli aktualnoj humanitarnoj akciji, inicijativa 'Žena ženi' poziva na slanje tipično ženskih potrepština, uglavnom higijenske namjene. Hrvatsku inačicu ove akcije pokrenule su Osječanka Ivana Kovač i Vukovarka Lilijana Radobuljac.

Ovo NE ŠALJITE stanovništvu na poplavljenim područjima

Ideja je da se u kutiju za cipele ili u torbu spakiraju potrepštine koje svaka žena treba. Paketi su individualni i dolaze u ruke jednoj ženi.

A evo i što spakirati:

- higijenski ulošci (tamponi)
- gel za tuširanje
- krema za lice
- mlijeko za tijelo
- balzam za usne
- dezodorans
- vata/blazinice
- dekorativnu kozmetiku
- uvijače za kosu
- fen za kosu
- gumice za kosu
- češalj/četku za kosu
- britvicu

Mnoge pakete žene su upotpunile i još pokojim sitnicama te privatnim pismom kojem je cilj pružiti podršku i suosjećanje onima koji su ostali bez svega.

Paketi se mogu besplatno slati putem transportne tvrtke Lagermax, koja se uključila u akciju. Pošiljke se mogu predati u uredovno vrijeme u poslovnici tvrtke na adresi Frane Lučića 23, od 8 do 17 sati. Donacije će se skupljati i u subotu, 24. svibnja, na Cvjetnom trgu na događaju 'Na špicu za ravnicu' od 11 do 15 sati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene