Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Inicijativa Hrvatska može bolje poziva na prosvjed podrške daljnjem razvoju Cjelovite kurikularne reforme.


Prosvjed u organizaciji Inicijative Hrvatska može bolje najavljen je za srijedu, 1. lipnja, u 18 sati, i to simultano širom Hrvatske ali i u nekim gradovima svijeta, poput Londona.

Vezani članci Prosvjed u Lisabonu - 3 Deseci tisuća učitelja izašli na ulice u Lisabonu, traže bolje plaće i uvjete rada Prosvjed na Bačvicama VIDEO Prosvjed u Splitu i Opatiji: Što će biti s koncesijama i zaštitom okoliša?

'Učitelji i učiteljice, više od 180 udruga, sindikati SSSH, Matica Hrvatskih sindikata, Sindikat hrvatskih učitelja, Sindikat Preporod i drugi, te razni pojedinci i građani Hrvatske okupljeni u Inicijativu Hrvatska može bolje pozivaju sve da u srijedu, 1. lipnja u 18 sati jasno i glasno kažu da je obrazovanje prioritet hrvatskog društva. Kroz simultane prosvjede na Međunarodni dan roditelja u Zagrebu, Križevcima, Puli, Poreču, Rijeci, Slavonskom Brodu, Osijeku, Virovitici, Splitu, Zadru, Korčuli, Dubrovniku te u Londonu građani će pokazati da Hrvatska može bolje od aktualne političke garniture', stoji u priopćenju Inicijative.

Navode kako je pitanje obrazovanja pitanje budućnosti djece i Hrvatske kao zemlje, a obrazovna reforma je javni interes.

'Izravni i neskriveni politički utjecaj doveo je u pitanje provedbu Cjelovite kurikularne reforme. Učiteljice i učitelji su svoju stručnost, svoje iskustvo, znanja i vještine stavili na raspolaganje Hrvatskoj da se oblikuje škola koja će odgovarati na zahtjeve budućnosti, koja će učenike pripremiti da aktivno pridonose dobrobiti Hrvatske i Europe. Zauzvrat su doživjeli političke napade i političke pritiske.

Inicijativa Hrvatska može bolje poziva razočarane građane da prije prosvjeda podrže daljnji razvoj Cjelovite kurikularne reforme tako da pošalju svoje poruke podrške Vladi, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu te saborskim zastupnicima – neka shvate da je obrazovanje najvrjednija investicija', stoji u priopćenju Inicijative.

Organizatori prosvjeda u ponedjeljak u podne održat će i konferenciju za medije.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju