Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stripom do novca

Informiranje o EU fondovima može biti zabavno! Evo kako!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kreativnosti i inovativnosti Hrvatima ne nedostaje ni kada su u pitanju kompliciranije teme, poput procedure za dobivanje novca iz Europskih fondova. Informacije o tome sada su dostupne na zabavan i lako pamtljiv način - u obliku stripa.

Umjesto hrpe nerazumljivih papira- strip. Na tih 40 stranica sažeto je 4-5 godina procesa dobivanja novca iz EU fondova- od ideje do rezultata. ' Može se naći i nekakvih 20 ključnih pomova koji građani zaista trebaju znati o EU fonfovima', kazala je Ana Fresl, voditeljica projekta.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su"

Poljoprivreda, turizam, kultura, eko proizvodnja - mogućnosti za stvaranje posla je mnogo. I ponuđenog novca, 11 milijardi eura do 2020. ' Novca je previše, kao šanse da bismo se sami ograničavali premalim brojem ljudi koji su za to sposobni i stručni', kazala je ministrica Pusić.

>> Evo kako su u Senju 'pomeli' europske fondove!

Za izazove pred nama nismo dovoljno spremni, kazao je šef gospodarske komore Nadan Vidošević. 'Nije u prirodi našeg naroda da anticipira događaje i onda se dugo sistematično priprema, nismo Nijemci, zato imamo neke druge kvalitete', dodao je.

U iskorištavanju pretpristupnih fondova nismo se previše isticali. Najviše zbog prilagodbe strogim pravilima. Da bismo opstali na europskom tržištu, od sada po njima moramo živjeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene