Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Senj je grad koji i više nego dobro iskorištava sve što nam europski fondovi nude. Od danas ga uljepšava i gotovo milijun eura vrijedan Park Nehaj, sagrađen upravo europskim novcem. To je sedmi projekt koji su uspješno realizirali, a u planu je već i desetak novih.


Do legendarne kule Nehaj od danas se može lakše i ljepše. 'Meni je super. Ja sam već i prije voljela tu šetnicu, sad ću je pogotovo voljeti. Jer zbilja ima se što vidjeti', kaže Marija iz Senja. 'Mi smo ovdje već desetak godina, nikad ovako lijepo nije bilo kao dosad', kaže Marijin sugrađanin Niko.

Vezani članci Generalna proba za proslavu Dana Republike u Banjoj Luci EU oštro o proslavi neustavnog praznika u BiH, spremni i na sankcije: ''To povećava napetosti'' Slika nije dostupna Senj zna izvući novac iz EU fondova!

Mnogobrojne staze nose imena uskočkih junaka. Bogata povijest i prekrasna priroda savršen su spoj u kojem baš svatko može pronaći baš ono što traži. 'I za one koji džogiraju, i za one koji samo šetaju, koji se žele odmoriti, i za one, naravno, koji se bave nekakvim adrenalinskim sportovima. A imamo i igrališta za djecu', kaže gradonačelnik Senja Darko Nekić.

>> Senj zna izvući novac iz EU fondova!

Mještani su šetnicom oduševljeni baš kao i činjenicom da uređenje nije opteretilo gradski proračun. 'Sad bi trebalo naše političare još više zatražiti od Europe da iskoriste. Da ne ostavimo ni jedan euro', kaže Niko.

U Senju upravo to i namjeravaju. 'Mi smo na vrijeme krenuli. Trebalo je naučiti, nismo ni mi znali u početku, međutim dobra priprema i projekta i imati viziju što s projektom želite, onda je to dobitna kombinacija', kaže ravnateljica Ustanove za razvoj grada Senja Dorotea Prpić.

Ovo je već sedmi projekt realiziran europskim novcem. 'Riješili smo niz infrastrukturnih projekata s europskim sredstvima i zahvalni smo svima koji su prepoznali naše napore', dodaje Dorotea Prpić.

Iako mi sami mislimo da možemo bolje, Europa je zadovoljna. 'Hrvatska dobro iskorištava fondove, a siguran sam da će ih znati isto tako iskoristiti u u budućnosti', kaže glavni savjetnik Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Luigi Barile.

Nove ideje već postoje. Fondovi, kažu, samo čekaju kvalitetne projekte, a u Senju ih imaju. Desetak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju