Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velik uspjeh

Informatička olimpijada: Hrvatski gimnazijalci osvojili srebrne i brončane medalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na 21. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Njemačkoj mladi hrvatski informatičari, gimnazijalci Mislav Bradač i Mislav Balunović osvojili su srebrenu medalju, a broncu su osvojili Tonko Sabolčec i Dominik Gleich, priopćio je večeras Hrvatski savez informatičara (HSI).

Mislav Bradač je učenik 4. razreda V. gimnazija iz Zagreba, Mislav Balunović je učenik 4. razreda Gimnazije Matija Mesić iz Slavonskoga Broda; Tonko Sabolčec je učenik 3., a Dominik Gleich 4. razreda XV. gimnazije iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Rino Mašić - 3 Nebo je granica Najjača desnica u Hrvata: Gorostasnom Ličaninu tek je 18 godina, a ruši i dvaput starije snagatore u svijetu Slika nije dostupna "Skandalozna odluka" Sveučilišni profesori reagirali zbog Informatike: Samo mi u Europi smanjujemo satnicu

Olimpijada se održava od 18. do 24. lipnja u njemačkom gradu Jeni, a od od 40 natjecatelja iz devet zemalja srednje Europe hrvatski su učenici osvojili srebrenu i bronačanu medalju. Voditelji reprezentacije bili su Aron Bohr i Filip Pavetić.

Mladi Hrvati briljirali u Americi - Najmlađi ima 15 godina

Hrvatska informatička reprezentacija sa svojim votiteljima Aronom Bohrom i Filipom Pavetićem vraća se sutra u Zagreb.

Nastup mladih hrvatskih informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara, a program je financiran iz javnih potreba za tehničku kulturu pod pokroviteljstvom i uz potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene