Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje malene Nore

'Infekcija je popratna pojava u liječenju tako bolesne djece'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon vijesti kako se malenoj Nori Šitum pogoršalo zdravstveno stanje i kako se trenutno bori s gljivičnom infekcijom, čuli smo se i s vodećim ljudima udruge Hrabro dijete.

Iz udruge Hrabro dijete su nam kazali da su u svakodnevnom kontaktu s majkom Đanom i Ivicom Šitum te da je, što se infekcije tiče, riječ o 'popratnim' pojavama u liječenju tako bolesne djece te da u čitavom procesu nije neuobičajen boravak na intenzivnom odjelu bolnice.

>> Tata Ivica: 'Ma zgazit ćemo te gljivice, idemo dalje!'

Za pogoršanje je doznala i Ena Šarac koja je nakon 11 godina borbe pobijedila tumor na mozgu. Nori je ostavila poruku potpore na Facebook stranici. 'Norice, srećice, čekam te da se vratiš zdrava, a hoćeš sigurno, da se mogu radovati i svojoj pobjedi jer bez tvog ozdravljenja i osmjeha na licu tvojih roditelja to ne mogu, Volimo te laviću moj maleni i dat će dragi Bog da zajedno pjevamo 'opet smo pobijedile'. Voli vas šašavica Ena', napisala je.

Podsjetimo, Nori se pogoršalo stanje nakon što je prošli tjedan imal epileptički napad zbog kojeg je završila na intenzivnoj. Nakon što su joj liječnici napravili MRI (magnet mozga), ustanovljeno je da joj je jedan sinus pun gljivica. Sinus su očistili i odstranili dio mrtvoga tkiva te je, od tada, na lijekovima protiv gljivica. No, uz te ljekove je potrebno da se tijelo bori leukocitima, a ona ih zbog leukemije nema.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na samitu u Parizu - 3 Vojna pomoć Andrej Plenković iz Pariza: "Svoje jedinstveno ratno iskustvo želimo prenijeti Ukrajincima" Candida auris (Foto: Getty) Panika u Velikoj Britaniji Umrlo osam pacijenata: Smrtonosna gljivica otporna na lijekove širi se bolnicama, dosad pronađena u njih 25

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene