Alen Gospočić (Foto: Arhiva/Petar Glebov/PIXSELL)
Alen Gospočić (Foto: Arhiva/Petar Glebov/PIXSELL) Foto: Arhiva/Petar Glebov/PIXSELL

U dvorištu sjedišta zagrebačke Zimske službe u petak ujutro zabilježen je incident. Naime bivši voditelj te podružnice zagrebačkih cesta, Alen Gospočić, upao je u dvorište nenajavljen i neovlašten te verbalno prijetio djelatnicima službe.


O incidentu se priopćenjem za medije oglasio Zagrebački holding te su osudili taj događaj, kao i prijetnje koje je Gospočić uputio djelatnicima Zimske službe.

Vezani članci Policija, ilustracija Uhićen muškarac (26) koji je slao prijeteće poruke ministru Berošu Policija pred bolnicom St. Thomas u Londonu Policija blokirala bolnicu u središtu Londona zbog "sigurnosnog incidenta"

Priopćenje Zagrebačkog holdina prenosimo u cijelosti:

"Bivši voditelj podružnice Zagrebačkih cesta Alen Gospočić, s kojim je Zagrebački holding 2016. prekinuo radni odnos, danas prijepodne samoinicijativno je i neovlašteno ušao u dvorišni prostor baze Zimske službe, zahtijevajući susret s pojedinim djelatnicima na operativno rukovodećim poslovima.

Istima se, bez jasnog povoda, obraćao u prijetećem kontekstu, najavljujući negativne posljedice za cijeli kolektiv bez ikakvog i jasnog uporišta.

Zagrebačke ceste najoštrije osuđuju verbalni i svaki drugi oblik nasilničkog ponašanja, tim više neprimjerenog jer Gospočić obavlja funkciju pomoćnika ministra prometa.
Nije jasno je li posjet, tijekom kojega je Gospočić najavio sankcije, bio privatnog ili službenog karaktera.

Inače, nadležni je Sud raskid radnog odnosa ocijenio – zakonitim, a Zagrebački holding nastavit će, kroz sve raspoložive mjere, štititi dignitet radnika."

Gospočić u šoku

Oko događaja se oglasio i provzani Gospočić, koji nam je u telefonskom razgovoru rekao da je samo kolegi išao čestitati Božić "na 10 sekundi" te da odbacuje priopćenje Zagrebačkog holdinga.

"Išao sam kolegi čestitati Božić, bio deset sekundi kod njega i izašao van. S gnušanjem odbacujem ono što je napisao Zagrebački holding i ne mogu shvatiti ovako strašan način na koji su me diskreditirali. Uopće ne znam kako bi to komentirao", rekao nam je Gospočić.