Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je član saborskog Istražnog povjerenstva za privatizaciju Ine Goran Marić ustvrdio da u toj kompaniji radi više od 300 Mađara bez boravišne i radne dozvole, u Inu je ušao i Državni inspektorat, potvrdio je to glavni državni inspektor Kruno Kovačević


Kovačević međutim, nije želio govoriti o nepravilnostima u kompaniji dok je nadzor u tijeku. 'To su redoviti nadzori inspektora rada. Dok je nadzor u tijeku, ne mogu govoriti o eventualnim nepravilnostima i postupku nadzora', rekao je Kovačević. Goran Marić je na jučerašnjoj sjednici Povjerenstva ustvrdio da u Ini bez potrebnih dozvola radi više od 300 mađarskih menadžera, koji plaću primaju u Mađarskoj. Sinoć je ponovio da je riječ o provjerenoj informaciji te da postoji popis ljudi koji rade na taj način, a Inu prozvao da je 'postala primjer neposlovnog ponašanja i jedan od glavnih generatora nelikvidnosti u državi'.

>> INA vratila pola duga

Vezani članci Senzorni vrt Zazelenite svoju okolinu uz Inin Zeleni pojas! PR INA Loyalty program okuplja već 200.000 članova!

Marić tvrdi i da su Tomislav Dragičević, Josip Petrović i Dubravko Tkalčić od Ine uzeli milijunske otpremnine i raskinuli radni odnos, ali da su i dalje ostali članovi Uprave, što smatra neprirodnim. 'I tu očekujem određene poteze i promjene', rekao je Marić. (Hina)