Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uplate dobavljačima

INA vratila pola duga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko gospodarstvo, osobito građevinske tvrtke, od danas lakše dišu. INA je, naime, na račun državnog proračuna uplatila milijardu i 50 milijuna kuna dospjelog duga od čega će čak 800 milijuna završiti na računima graditelja hrvatskih cesta i autocesta.

Dobru je vijest graditeljima sa smiješkom priopćila danas premijerka Jadranka Kosor na otvaranju riječke zaobilaznice. 'Do kraja dana bit će uplaćen jedan veliki dio duga Ine od gotovo milijardu i 50 milijuna kuna', rekla je Kosor. I bi tako. Više od milijarde sjelo je danas s Ininoga na račun državnog proračuna. No, tu se kune baš i nisu zgrijale. Čak 800 milijuna momentalno je prebačeno na račune Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta. No, neće dugo milijuni ostati ni na tim računima. Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste dužne su tisućama dobavljača i izvođača radova. Upravo se oni najviše vesele ovoj uplati.

Pročitajte i ovo Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

>> Slijedi godina stečajeva, propada sve više firmi

Bit će novca i za velike i male

'Nama je drago da je Vlada s Inom uspjela naći zajednički jezik', rekao je Ivica Crnković, iz Osijek – Koteksa. Prispjela milijarda uvelike će pridonijeti likvidnosti hrvatskoga gospodarstva. 'Sve uplate koje dođu u Osijek Koteks će indirektno završiti i kod naših kooperanata i naših dobavljača što će u konačnici će rezultirati sretnim završetkom godine i za manje tvrtke koje su naslonjene na velike građevinske tvrtke', objašnjava Crnković. Bit će novca i za velike i za male, za nova ulaganja, ali i za plaće i Božićnice. I tako ispada da INA spašava likvidnost hrvatskoga gospodarstva. A zapravo je svojim neplaćanjem sama doprinijela nelikvidnosti. Na kraju, današnja je uplata tek nešto više od pola njezinog duga državnom proračunu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene