Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon prosvjeda

INA odgovara sindikalcima: Cilj nam je postići veću kvalitetu poslovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je danas u gradovima diljem Hrvatske održan prosvjed radnika INA-e, točnije sindikalista INAŠ-a, reagirala je i uprava kompanije.

Reagirajući na današnju akciju sindikata INAŠ protiv plana INA-ine Uprave da se benzinske crpke daju u franšizu privatnim poduzetnicima, iz INA-e su poručili da 'novi operativni model INA-ine maloprodaje donosi konkurentnost'.

>> INAŠ-i besplatno čiste vjetrobranska stakla i poklanjaju žvake!

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Slika nije dostupna Zaoštavanje odnosa u Ini MOL optužuje Vrdoljaka za politički pritisak, on danas šuti

Sindikalci su u pet hrvatskih gradova prali prozore na automobilima i dijelili žvakaće gume, nezadovoljni planom Uprave o davanju u franšizu benzinskih postaja, jer tvrde da se time INA-u pretvara u MOL-ovu podružnicu koja će se jeftino riješiti trećine zaposlenih i zatvoriti više od sto crpki.

Iz INA-e su pak priopćili kako nedavno pokrenuti natječaj pruža priliku za izgradnju vlastite tvrtke, a takav model je uobičajena poslovna praksa koja se koristi već desetljećima u naftnoj industriji i koja se pokazala vrlo uspješnom u mnogim europskim naftnim kompanijama.

'Podsjećamo da bi pilot projekt 'Postanite poduzetnik' trebao obuhvatiti 20 benzinskih postaja, od ukupno 393 u Hrvatskoj, koje bi se dale na upravljanje najboljim kandidatima', stoji u priopćenju.

'Držimo da će takav model kompaniji omogućiti postizanje veće konkurentnosti te da se na taj način osigurava dugoročna održivost maloprodajnog poslovanja i njezin rast i razvoj na domaćem i regionalnom tržištu', tvrde iz uprave INA-e.

Cilj pilot projekta je postizanje još veće kvalitete poslovanja maloprodajne mreže. Na poziv za prijavu na natječaj javio se veliki broj kandidata, što pokazuje kako je naša namjera prepoznata i podržana od budućih poduzetnika, a to je i bio cilj kampanje, kaže se u priopćenju.

Što se tiče akcije Sindikata INAŠ, iz INA-e podsjećaju da u toj naftnoj kompaniji djeluju ukupno četiri sindikata, pa bi bilo dobro čuti i mišljenje ostalih sindikata. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene